Didžiąją dalį darbui skirtų ambasados patalpų "užnuodijo" praėjusią savaitę kilęs gaisras. Nors iš tada pasirodžiusių pranešimų daugelis galėjo susidaryti įspūdį, jog incidentas buvo kone juokingas, dabar aiškėja, kad jo pasekmės dar kurį laiką trikdys tiek švedų diplomatų darbą, tiek ambasados lankytojų pastangas su jais susisiekti.

"Geriau užsidėti kaukes. Turime jų", - prieš kviesdama į vidų apžiūrėti apdegusios virtuvės pasiūlė M.Karre. Juodos, aprūkusios sienos, buvusios įrangos ir baldų pėdsakai, nedidelėje patalpoje tvyranti stipri degėsių smarvė - tik dalis problemos. Pasklidę dūmai pasiekė du trečdalius ambasados patalpų. Jose jaučiamas nemalonus kvapas, visur matyti tamsios dulkės. "Kai žmonės pabūna viduje daugiau kaip valandą, jiems pradeda skaudėti galvą, džiūva gerklė, lūpos, sukasi galva", - ambasados kiemelyje kalbėjo ambasadorė. Blogiausia, kad dūmai užteršė ventiliacijos sistemą. Jau rasta lietuvių kompanija, kuri imsis valymo darbų.

Šiandien turi atvykti ekspertas iš Švedijos. Jis, vadovaudamasis šioje šalyje taikomais darbo saugos reikalavimais, įvertins situaciją.

Kol patalpos bus valomos ir jose vėl bus galima dirbti įprastomis sąlygomis, su ambasada siūloma susisiekti elektroniniu paštu ir telefonu. Jos darbuotojai šiuo metu gali priimti tik iš anksto susitarusius lankytojus.

M.Karre negalėjo pasakyti, kokią žalą pasiuntinybė patyrė. Ambasadorės teigimu, incidento priežastimi tapusios indaplovės gamintojai nesikrato atsakomybės, vyksta "konstruktyvios derybos" dėl nuostolių atlyginimo. Nepatvirtintais duomenimis, ambasadoje buvo įrengta švedų kompanijos "Electrolux" indaplovė.

Gaisras Švedijos ambasados virtuvėje sprogus indaplovei kilo praėjusio trečiadienio pavakare, pusę šešių. Virtuvę, koridorių ir įėjimą į pastatą užtvindė juodi dūmai. Vėliau jie per ventiliacijos vamzdžius pasiekė ir priešingoje namo pusėje buvusius kambarius, tarp jų ir ambasadorės. Tuo metu M.Karre buvo Kaune.

Pastate buvę trys žmonės išbėgo per avarinį išėjimą, iškvietė ugniagesius, policiją. Ugniagesiai atvyko per 7-8 minutes ir greitai užgesino gaisro židinį.

Dėl šio incidento Švedijos ambasados darbuotojai buvo priversti atšaukti birželio 6 dieną planuotą Švedijos nacionalinės dienos minėjimą, į kurį ketino atvykti apie 400 žmonių. Panašią šventę žadama surengti vėliau šią vasarą.