Prokurorai siekia įrodyti, kad D. Balčytis, dirbdamas Lietuvos verslo paramos agentūroje, suklastojo dokumentus. Jis buvo kaltinamas pakeitęs bendrovės "Panevėžio melioracija" vertinimus, siekdamas gauti Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramą. Prokurorai D. Balčyčiui prašė skirti 10 tūkst. litų baudą bei atimti teisę dirbti valstybės tarnyboje ketverius metus. Apylinkės ir apygardos teismai nerado eksministro sūnaus kaltės įrodymų bei jį išteisino.

Kadangi Lietuvos Aukščiausiasis Teismas apkaltinamojo nuosprendžio priimti negali, bylą prašoma grąžinti nagrinėti apeliacinės instancijos teismui, Eltai antradienį sakė Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Linas Belevičius.

Generalinė prokuratūra siekia, kad teismas dėl dokumentų klastojimo kaltais pripažintų ir buvusius D. Balčyčio kolegas Mindaugą Vilčinską, Tomą Ulinauską ir Paulių Kairį. Tačiau pastarasis antradienį teisme nepasirodė. Prokuroras ir teismas neturėjo duomenų, ar jam buvo tinkamai įteiktas šaukimas, todėl bylos nagrinėjimas atidėtas. Naujo posėdžio data nepaskirta, bet greičiausiai jis įvyks tik po vasaros atostogų.

Skundą Aukščiausiajam Teismui yra įteikęs ir pats D. Balčytis. Jis siekia įrodyti, kad prokuratūra nepagrįstai vykdė baudžiamąjį persekiojimą jo atžvilgiu.