S. Dmitrijevo teigimu, dėl paramos galėjo tartis jo sesuo, tačiau apie tai jis nieko nežinąs. Tuo tarpu vieno iš pagrindinio liudytojų - verslininko Mariaus Benečio, kuris, kaip įtariama, galėjo perduoti kyšį, siekdamas palankaus sprendimo dėl žemės sklypo užstatymo, teismui į posėdį prisišaukti nepavyko jau antrą kartą.

Prokurorai įtaria, kad tuometinis Vilniaus miesto savivaldybės Viešosios tvarkos ir bendrųjų reikalų departamento direktorius D. Šaluga iš M. Benečio reikalavo 100 tūkst. litų kyšio. Pagal surinktus duomenis, D. Šaluga galėjo paveikti savivaldybės tarnautojus, kad būtų priimti verslininkui palankūs sprendimai dėl jo žemės sklypo Smalinės kaime.

Vilniaus miesto pirmojo apylinkės teismo teisėja Jolanta Malijauskienė sakė neturinti duomenų, ar M. Benetį pasiekė jam adresuoti šaukimai. Dėl to ketinama oficialiai kreiptis į Lietuvos paštą. Apie šaukimą į teismą M. Benetį papildomai turės informuoti ir prokuroras. Pirmadienį teisme D. Šalugos gynėjai užsiminė, jog liudyti turinčiam verslininkui gali būti daromas spaudimas.

Pagal D. Šalugos versiją, 100 tūkst. litų M. Benetis buvo pažadėjęs Lietuvos rusų sąjungai, o šiuos pinigus vėliau delsė pervesti.

Pirmadienį S. Dmitrijevas teismo posėdyje tvirtino niekada pinigų iš D. Šalugos neprašęs - esą ieškant rėmėjų buvo siuntinėjami reklaminiai ir informaciniai laiškai.

"Asmeniškai neprašiau D. Šalugos mūsų paremti. Galbūt sesuo bendravo, prašė. Dėl rinkimų su D. Šaluga niekada nebendravau", - teisme kalbėjo. Jis tikino nieko nežinąs apie jo sesers Larisos Dmitrijevos vadovaujamai organizacijai "Mūsų dialogas" galimai pervestus pinigus. L. Dmitrijeva taip pat užima aukštas pareigas Lietuvos rusų sąjungoje.

Pirmadienį teisme taip pat kilo neaiškumų dėl anksčiau duotų D. Šalugos parodymų. Posėdžio protokole buvo įrašyta, jog kaltinamasis pirmajame posėdyje tvirtino, jog dėl paramos jau "buvo sutaręs" su S. Dmitrijevu ir jo seserimi. Pirmadienį D. Šaluga išsigynė šių žodžių, teigdamas esą jis buvo ne taip suprastas, o praeitame teismo posėdyje kalbėjęs tariamąja nuosaka tik apie savo ketinimus. "Galvojau, kad pinigus galėsiu įnešti ateityje", - sakė D. Šaluga, kuriam gresia laisvės atėmimas iki trejų metų.

Neoficialiais duomenimis, pinigus D. Šalugai perdavęs, o vėliau su STT pradėjęs bendradarbiauti M. Benetis siekė, kad jo įsigytuose sklypuose Smalinės kaime būtų padidintas leidžiamas užstatymo procentas ir atitinkamai pakeisti savivaldybės tvirtinami dokumentai. D. Šalugos ir M. Benečio pokalbiai užfiksuoti 2007 metų pradžioje, o projektavimo sąlygos buvo išduotos tų pat metų vasarą. Pirmadienį liudijęs M. Benečio architektas Dainius Kitovas pripažino, kad jos buvo "labai artimos" tam, ko pageidavo M. Benetis.

D. Šalugą STT pareigūnai sulaikė pernai liepą. Tada jo automobilyje rasta 50 tūkst. litų. Vėliau nuo pareigų nušalintas įtariamasis apkaltino partiją Tvarka ir teisingumas ir merą Juozą Imbrasą politiniu susidorojimu.