S.Karčinsko alga, neatskaičius mokesčių (bruto) politikams pritarus galėjo išaugti nuo 7558 litų iki 8570 litų. A.Grainienės – nuo 6611 litų iki 7513 litų. Darbo užmokesčio permainas įtakoja Valstybės tarnybos įstatymas.

Politikai privalėjo pakelti abiems valstybės tarnautojams pakelti pareigybės kategorijas, tačiau dėl to darbo užmokestis automatiškai jiems nepakilo. Buvo suabejota jiems mokamų priedų už padidintą darbo krūvį dydžio pagrįstumu. Administracijos direktoriui mokamas priedas sudaro 50 procentų darbo užmokesčio, o pavaduotojai – 40 procentų.

„Savivaldybė turi daug skolų, todėl kai tokia situacija darbo užmokesčio didinimas yra pinigų švaistymas, - rėžė opozicijos taryboje lyderis liberalcentristas Ramūnas Vyžintas . - Toks sprendimas būtų ir socialiai neteisingas, nes skyrių vadovai ir specialistai gauna 3-4 kartus mažiau nei siūloma mokėti administracijos direktoriui bei jo pavaduotojai“.

Daugelis prieštaravusių minėtų valstybės tarnautojų atlyginimų didinimui tiesiog siūlė neskubėti ir palaukti rudens – tada, anot jų, bus aiškiau kaip pavyksta surinkti biudžetą ekonominės krizės metu ir ar savivaldybė pajėgi mokėti daigiau specialistams.

Sprendimui pritariančioji miesto tarybos pusė aiškino savo motyvus tuo, kad norint išlaikyti valstybės tarnyboje specialistus reikia jiems mokėti pakankamai, nes kitaip juos nuvilios privačios firmos.

„Reikia žiūrėti ne kokios skolos spaudžia savivaldybę, o kaip efektyviau galima valdyti finansus. O tam reikalingi geri specialistai“, - tarybos posėdyje sakė Darbo partijos Panevėžio skyriaus vadovas Petras Narkevičius.

Esant tokiam nuomonių skirtumui ir buvo nuspręsta pritarti valstybės tarnautojų pareigybių kategorijų pakėlimui, tačiau priedų mokamų valstybės tarnautojams dydžio - netvirtinti. Opozicijos pasiūlymu kokio dydžio priedų prie algos verti abu valdininkai bus sprendžiama per kitą miesto tarybos posėdį.