STT nekomentuoja, ar ketina įtarimus pareikšti ir O. Gluchovui.

„Jokių komentarų“, - ginasi žurnalistų tarybos narys.

Pirmadienį po pietų į STT atvykęs O. Gluchovas ilgai pareigūnų kabinete neužsibuvo - po pusvalandžio politikas sugrįžo į savivaldybę.

Spėjama, kad įtarimai politikui galėjo būti nepareikšti ne todėl, kad tam nėra pagrindo, bet dėl teisinių-procedūrinių kliūčių - STT kabinete jis neteko advokato.

O. Gluchovą lydėjęs advokatas Mindaugas Paukštė DELFI teigė, kad įtarimai tarybos nariui pirmadienį nebuvo pareikšti.

Advokatas paaiškino, kad jis O. Gluchovo gynėju buvęs tik nuo pirmadienio ryto iki vizito STT: „Kai paaiškėjo, kad tai yra ta pati byla, kurioje aš esu G. Kazako gynėjas, nenorėdamas sukelti interesų konflikto, atsisakiau ginti ir O. Gluchovą. Kadangi nebuvo gynybos, negalima buvo atlikti kitų veiksmų“.

DELFI primena, jog pareigūnai, prieš pakviesdami O. Gluchovą į apklausą, iš pradžių ištuštino jo vardu banke išnuomotą seifą.

Buvęs „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos narys O. Gluchovas pavasarį perėjo į G. Kazako suburtą Nepriklausomą frakciją, į kurią, įtariama, pinigais buvo viliojamas ir konservatorius Vidas Urbonavičius.

Įtariama, kad V. Urbonavičiui taip pat buvo mokami kyšiai už tai, kad jis padėtų O. Gluchovą paskirti komisijos „Vilniaus pramogų parko" sutarties priežiūrai pirmininku.