Garbės sargybos orkestras A. Jarmalavičiui ir visiems gedintiems atliko lietuvių muzikos patriarcho Juozo Naujalio pjesę „Svajonė“.

Ceremonijoje Vilniaus oro uoste dalyvavo šalies prezidentas Valdas Adamkus, Lietuvos kariuomenės atstovai.

Paskutinėje kelionėje namo iš Afganistano Goro provincijos sostinės Čagčarano A. Jarmalavičių lydėjo jo kovos draugas, artimas bičiulis, šiuo metu NATO Tarptautinių saugumo paramos pajėgų Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupėje tarnaujantis puskarininkis Valdas Kamandulis.

Valdžios ir kariuomenės atstovai pripažįsta, kad tai didelė auka, tačiau sako, kad misijos ir toliau bus tęsiamos.

„Dalyvaudami šioje pasaulinėje operacijoje prieš terorizmą dėl vieno įvykio negalime pasitraukti. Aišku, baisiai didelis nuostolis moralei, šeimai, bet mes dalyvaujama su rizika, kad galime netekti ir šimtų, ir tūkstančių“, – Lietuvos radijui sakė šalies Prezidentas Valdas Adamkus.

Žuvusį karį iš Afganistano parlydėjęs jo kovos draugas puskarininkis Valdas Kamandulis sako, kad susirėmimas, per kurį žuvo seržantas Arūnas Jarmalavičius, buvo išprovokuotas vietinių gyventojų. „Per pusvalandį 800 žmonių minia priartėjo prie bazės. Šiuo metu žmonės tikrai yra prislėgti“, – sakė V. Kamandulis.

Kariuomenės vadas Valdas Tutkus sako, kad kariai pasielgė tinkamai ir tai leido išvengti daugiau aukų. „Užpuolimas buvo atremtas – afganistaniečiai buvo išstumti. Niekas nesikeis: kariai yra misijose, jie pasiruošę tokiems veiksmams

Sekmadienį vakare A.Jarmalavičius buvo pašarvotas Alytaus šv. Kazimiero bažnyčioje. Velionio lankymas prasideda pirmadienį, 10 valandą. Antradienį, gegužės 27 dieną, 12 valandą, už žuvusįjį bus aukojamos šventosios mišios. Karstas išnešamas 13 valandą.

A. Jarmalavičiaus paskutinė poilsio vieta – Alytaus miesto „Klevų gatvės“ kapinės.

Goro provincijos atkūrimo grupės misijoje tarnavęs 34 metų seržantas nuo šautinio sužeidimo žuvo ketvirtadienį Čagčarane, kai įtūžusių afganų minia mėgino veržtis į NATO bazę.

Kaip sakė stovyklavietėje buvę kariai, minia ilgai nesibūriuodama ėmė veržtis į stovyklą, mėtyti akmenis. Stovykla buvo apšaudoma. Užpuolimo metu apsaugos bokštelyje budėjęs A. Jarmalavičius buvo mirtinai sužeistas.