Vyras dirbs toliau

„Mes Lietuvoje priimame įstatymus, kad žinotume, kaip mums galima elgtis, o kaip ne. Seime priėmėme Etikos kodeksą, kad žinotume, kas yra etiška, kas – ne. Yra politikų, kuriems, išskyrus jų pačių elgesį, visų kitų elgesys nepatinka. Čia Lietuvos politikų kultūra ir realijos“, – aiškino ji.

V.Martinkaitienė tvirtino nežinanti argumentų, kodėl turėtų atleisti sutuoktinį iš pareigų.

Verslininkas gauna grašius

Parlamentinės Etikos ir procedūrų komisijos narys socialdemokratas Algimantas Salamakinas žiniasklaidai tokį kolegės poelgį pavadino protekcionizmu.

Politikė pabrėžė, kad už darbą jos vyras į rankas gauna 1,5 tūkst. litų. „Tiek gauna prekybos centro kasininkė. Jeigu čia yra protekcija savo vyrui, neturiu ką pasakyti“, – gūžčiojo pečiais parlamentarė.

Paklausta, kodėl pasiturintis verslininkas sutuoktinis Seime pluša už tokį menką atlygį, V.Martinkaitienė nesileido į kalbas.

„Kodėl jūs neklausiate, kodėl aš nusprendžiau įdarbinti kitus savo padėjėjus? Mes pasirenkame tuos, kurie mums padėtų dirbti, ne tą, ką norėtų žiniasklaida arba A.Salamakinas. Aš turiu teisę tai padaryti, ir padariau, – kalbėjo politikė. – Mane būtų galima kritikuoti, jeigu būčiau ministrė ir vyrą paskirčiau viceministru, o mes abu priimtume sprendimus“.

Bausmė – viešumas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijai vadovaujantis Manfredas Žymantas, kurį su V.Martinkaitiene sieja priklausomybė Darbo partijos frakcijai, dienraščiui aiškino, jog didžiausia bausmė parlamentarei – viešumas, ypač kai žiniasklaida apie tai skelbia likus nedaug laiko iki rinkimų.

„Tiesiogiai įstatymo raidei ji nenusižengė. Prasideda moraliniai dalykai, bet jie yra jos asmeninis dalykas. Įdarbindamas giminaitį į tokią vietą gali laukti, kad tai paaiškės, žurnalistai parašys, ir turėsi didelio „džiaugsmo““, – tikino Seimo etikos sargas.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Politikas įkvėpė laisvės oro

Nelegalaus dyzelino upės tvinsta

Trijų Kryžių kalnas: ar įkopsite?