Neteko visų postų

Vakar Vilniaus apygardos teismas atmetė A.Butkevičiaus skundą ir paliko galioti Vilniaus 2-ojo apylinkės teismo sprendimą iki liepos 25-osios politiką nušalinti nuo veiklos visose Vilniaus savivaldybės komisijose ir visuose komitetuose. Manoma, kad A.Butkevičius, įtariamas davęs 5 tūkst. litų kyšį konservatoriui Vidui Urbonavičiui, grįžęs dirbti į komitetus ir komisijas gali vėl daryti nusikalstamą veiką, paveikti ikiteisminio tyrimo liudininkus ir taip pakenti ikiteisminiam tyrimui.

Iki A.Butkevičiui tampant įtariamuoju kyšininkavimo skandale, jis ėjo savivaldybės Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininko pareigas, vadovavo komisijai, skirtai Vilniaus miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo centro veiklai koordinuoti, bei Narkotikų kontrolės komisijai, buvo Privatizavimo ir Strateginio planavimo komisijų narys.

Vilniaus apygardos eismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

Premjerą pakaltino sąmokslu

Išgirdęs teismo nutartį A.Butkevičius mestelėjo, jog to tikėjosi ir pridūrė manąs, kad teismo sprendimą lėmė Socialdemokratų partija, tiksliau, jos pirmininkas Gediminas Kirkilas, sumojęs pakeisti valdžią Vilniaus mieste.

„Manau, kad čia yra G.Kirkilo žaidimas, nes jo vienintelio galvelė gali „išnešti“ galimybes žaidimui panaudoti STT. Toliau bandoma sudaryti kitą Vilniaus miesto valdžią, nes socdemai tiki mitu, kad A.Butkevičius viską reguliuoja ir mano, jog mane reikia iš viso proceso pašalinti“, – nuomone dalijosi A.Butkevičius.

G.Kirkilas patikino, kad A.Butkevičiaus versija melaginga, nes Vyriausybė negali kontroliuoti nei savivaldybių, nei Specialiųjų tyrimų tarnybos ar prokurorų darbo.

Sumąstė naują planą

Nuo veiklos savivaldybėje nušalintas A.Butkevičius išsaugojo vienintelę – Vilniaus tarybos nario – kėdę. Šiuo metu politikas nepriklauso nė vienai frakcijai, todėl aktyviai dirbti savivaldybės taryboje negali. Jo taikiniu tapo Nepriklausoma frakcija, kuriai oficialiai šiandien vis dar vadovauja artimas šio bičiulis, tris kartus kyšio davimu įtariamas ir šiuo metu Lukiškių tardymo izoliatoriuje laikomas Gintaras Kazakas.

A.Butkevičius tvirtino išeinąs į Nepriklausomą frakciją, nes matąs naujas žaidimo galimybes, tačiau jas tyčia nutylėjo. Pasišaipydamas politikas mestelėjo, kad nepriklausomieji jam patrauklesni, nes „jie gražūs“.

Tačiau tarybos narys Algimantas Vakarinas tikino iš laikinai Nepriklausomajai frakcijai vadovaujančios Larisos Dmitrijevos išgirdęs, kad šie kyšių skandalo sutepto politiko išskėstomis rankomis nelaukia. Esą A.Butkevičius gali bandyti prašytis į frakciją tik tada, kai iš Lukiškių tardymo izoliatoriaus bus išleistas frakcijos seniūnas G.Kazakas.

Pasikeitimų savivaldybės taryboje yra ir daugiau. Liberalcentristų frakcijos gretas paliko Rita Dapkutė-Lumbienė. Jos vietą taryboje užėmė Stanislovas Šriūbėnas.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Rotušės aikštėje bandelėmis nebekvepės

Naujos eismo smegenys

Geras barmenas – lyg cirko artistas