Tikėti prietarais apsimoka – Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas trečiadienį pasigailėjo parlamentaro ir už vairavimą neblaiviam skyrė labai švelnią bausmę – 2,5 tūkst. litų baudą bei devyniems mėnesiams atėmė vairuotojo pažymėjimą.

Už padarytą administracinės teisės pažeidimą V. Orechovui grėsė bauda iki 3 tūkst. litų bei vairuotojo pažymėjimo praradimas 3 metams.

„Jeigu norite, galite bandyti laimę ir šį nutarimą skųsti aukštesnės instancijos teismui", - po paskelbimo sakė administracinę bylą išnagrinėjęs teisėjas Gintaras Dzedulionis.

52 metų Seimo nariui švelnesnė administracinė bauda skirta, nes jis gailėjosi, be to, nesutiko su alkoholio matuoklio parodymais. Tiesa, teismas pripažino, kad politikui yra nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Teisme V. Orechovas aiškino, kad jis vasario 23-iąją atvyko pas draugą į Pašilaičius ir atšventė sausio mėnesį buvusį gimtadienį. Politikas teigia išgėręs ne daugiau kaip dvi taureles degtinės.

Kai kartu besilinksminę bičiuliai sužinojo, kad parlamentaras savo automobilį pastatė kieme ir būtent toje vietoje, kurioje prieš keletą metų buvo rastas nužudyto „Mažeikių naftos" generalinio direktoriaus visureigis, šie pasiūlė jį perstatyti.

V. Orechovas sėdo prie vairo ir važiavo į garažus Mokyklos gatvėje. Pakeliui - O. Milašiaus gatvėje – jo vairuojamą automobilį „Volkswagen Multivan" sustabdė policijos pareigūnai. Jiems kilo įtarimas, kad vairuotojas yra neblaivus – mašina važiavo labai lėtai.

Seimo narys trečiadienį žurnalistams aiškino, kad tą dieną jo automobilis buvo sekamas nuo vidurdienio. Kas ir kodėl jį persekiojo, politikas nenorėjo komentuoti, tačiau tikino, kad buvo siekiama jį sukompromituoti.

Tuo metu Pilietinės demokratijos frakcijai priklausiusio parlamentaro kraujyje rastos beveik 2 promilės alkoholio – nustatytas vidutinis girtumo laipsnis. Po incidento jis pasitraukė iš frakcijos, tačiau šį balandį prisijungė prie socialdemokratų.

„Yra šventos taisyklės: jeigu išgėręs nepatikrini savo sveikatos, neatsisėsk už vairo, - yra sakęs V. Orechovas. - Alkotesteris kainuoja žymiai pigiau nei baudos. Aš paprastai to nedarau, bet tada taip atsitiko, kad aš norėjau geriau – pastatyti automobilį į aikštelę".

Neblaivus įkliuvęs V. Orechovas taip pat aiškino, kad Seimo priimtas įstatymas, sugriežtinęs bausmes neblaiviems vairuotojams, nėra tobulas.