DELFI primena, jog Vilniaus apygardos teismas paviešino įtarimus, kad tarybos narys Vidas Urbonavičius galimai paėmė 10 tūkst. litų iš tarybos nario Gintaro Kazako už tai, jog paveiktų privatizavimo komisijos narę Birutę Galininę ir ši balsuotų už „Corpomanagement“ bendrovei palankų sprendimą.

Privati bendrovė būtų atleista nuo maždaug 2 mln. litų delspinigių mokėjimo.

Tačiau, nors privatizavimo komisija tokiam sprendimui pritarė, savivaldybės taryba posėdyje priėmė verslininkams nepalankų sprendimą. Bendrovė nuo delspinigių mokėjimo iki šiol nėra atleista, o savivaldybė ruošia ieškinį teismui.

Tiesa, tai, kad 2 mln. litų dar nėra „praganyti“, komisijos nariai išsiaiškino tik antradienio pavakarę, peržiūrėję tarybos posėdžio protokolą.

„Negalime nereaguoti į tokius teisme paviešintus įtarimus ir privalome išsiaiškinti, kokiomis aplinkybėmis buvo priimtas sprendimas, ar nebuvo klaidinami ir paveikti kiti miesto tarybos nariai pristatant nutarimo projektą dėl „Corpomanagement“ atleidimo nuo delspinigių”, - anksčiau antradienį pareiškė Vilniaus meras J. Imbrasas.

Aplinkybių dėl bendrovės „Corpomanagement“ atleidimo nuo delspinigių mokėjimo tyrimo komisijos pirmininke paskirta savivaldybės kontrolieriaus tarnybos specialistė Lidija Kudrešova.

Į komisiją taip pat įtraukti keturi tarybos nariai ir mero patarėjas.