Tokius duomenis ir skaičius trečiadienį Vilniaus merui Artūrui Zuokui, pasidomėjusiam bendrovės veikla, pateikė "Vilniaus vandenų" generalinis direktorius Bronius Miežutavičius. Jis supažindino ir su šešiais iš ISPOS fondo finansuojamais projektais.

2001-2002 metais planuojama vandentiekio tinklų rekonstrukcija bei atstatymas, vienuolikos nuotėkų siurblinių rekonstrukcija, Gineitiškių ir Liepkalnio nuotėkų siurblinių statyba, Bajorų, Riešės, Gineitiškių nuotėkų ir vandentiekio magistralinių tinklų statyba ir plėtra.

Per artimiausius dvejus metus ketinama modernizuoti Nuotėkų valymo stotį, tai kainuos 14 mln. Lt, taip pat atlikti įvairių darbų vandens kokybei gerinti maždaug už 10 mln. litų.

Įgyvendinant šiuos projektus, bus sukurta per 200 naujų darbo vietų vilniečiams. Sutartį, pagal kurią "Vilniaus vandenys" gaus kreditus su valstybės garantija, praėjusių metų gruodžio 22 dieną pasirašė Vilniaus meras A. Zuokas ir finansų ministras Jonas Lionginas.

Remiantis bendrovės duomenimis, vandens kainos Vilniuje pernai buvo mažiausios. Bendrovių tiekiamo vandens ir nuotėkų šalinimo kainos už 1 kubinį metrą su PVM, taikytos gyventojams 2000 metais, Vilniuje buvo 3,11 Lt, Klaipėdoje - 3,61 Lt, Pasvalyje - 4,5 Lt, Šiauliuose - 4,77 Lt, Palangoje - 5,77 Lt.