Vilniaus m. savivaldybėje žmonių šurmulys priminė eilinę darbo dieną. Antakalnio poliklinikos darbuotojai dirbo visu krūviu, nors pacientų buvo mažiau nei paprastai.

„Gal pavyks ištrūkti anksčiau. Savaitgalis yra savaitgalis. Norisi ilsėtis, o ne dirbti“, – pripažino kai kurie biurokratai. Neoficialiai jie pripažino, kad šeštadienį didelių darbų neplanavo.

Seimas. Dirbo nuo 8 iki 15.45 val.

Vos įėjus į Seimo pastatą ausis užgula tyla. 10.30 val. prie įėjimo stovėjo vienas apsaugos darbuotojas, dar vienas žmogus dirbo Leidimų skyriuje. Antrame aukšte taip pat tylu. Posėdžių salė užrakinta. Nors paprastai penktadieniais posėdžiauja Užsienio ir Europos reikalų komitetai, šeštadienį posėdžiai nevyko.

Koridoriuose šmirinėjo įvairių skyrių darbuotojai. Dirba Teisės, Informacijos ir komunikacijų technologijų, Tarptautinių ryšių ir kitų skyrių darbuotojai. „Mums tai normali darbo diena. Atliekame įprastus darbus. Juk ir anksčiau yra tekę dirbti šeštadieniais“, – sakė koridoriuje sutikta Tarptautinių ryšių skyriaus vedėja Sigita Trainauskienė.

Seimo kavinėje taip pat nebuvo nė vieno kliento. Prie staliukų sėdėjo vos keli darbuotojai. „Šiandien žmonių mažiau nei kitomis darbo dienomis. Tačiau mums tai paprasta darbo diena“, – tvirtino bufetų darbuotojos.

Įsitikinę, kad paprasti valstybės tarnautojai dirba, nuėjome į 3-iuosius rūmus, kur įrengti Seimo narių kabinetai. Aštuoni pastato aukštai atrodė vienodai, juose nebuvo nė gyvos dvasios. Į parlamentarų kabinetus prisibelsti irgi nepavyko – visi buvo užrakinti. Po keliolikos minučių prie lifto pasirodė Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas Jonas Jagminas.

„Daug darbų šiandien nenumatyta, Seime posėdžiai nevyksta“, – sakė J.Jagminas ir pripažino šeštadienį sutikęs mažai parlamentarų.

Vilniaus m. savivaldybė. Dirbo nuo 7.30 iki 15.15 val.

Vilniaus miesto savivaldybės vestibiulyje – kaip ir bet kurią kitą dieną. Laukimo salėje šurmuliuoja sostinės gyventojai, prie aptarnavimo langelių laukia savo eilės.

Liftu pakylame į kitus aukštus, kur įsikūrę tarybos nariai ir įvairių departamentų darbuotojai. Už uždarų kabinetų durų girdėti balsai, tai iš vieno, tai iš kito kabineto išeina popieriais nešini darbuotojai.

„Vakar vyko posėdžiai, taigi šiandien – dokumentų tvarkymo diena. Darbo daug. Nuo pat ryto nebuvau išėjusi iš kabineto“, – sakė Socialinių reikalų komiteto pirmininko padėjėja Stasė Šukienė.

Ar dirbo pats miesto meras Juozas Imbrasas? Savivaldybėje jo nesutikome, tačiau, anot mero patarėjos Annos Tatarnikovos, ir jam šeštadienis buvo darbo diena.

„Paprastai J. Imbrasas į darbą ateina 8.30 val. ir dirba iki 17 ar 17.30 val. Tačiau ši darbo diena bus kiek trumpesnė – juk rytoj sekmadienis. Savivaldybėje meras buvo ryte, paskui išvažiavo į Savivaldybių asociacijos valdybos posėdį. Po jo vyks asociacijos narių suvažiavimas, kuriame meras taip pat dalyvaus“, – apie J.Imbraso dienotvarkę pasakojo A. Tatarnikova.

Antakalnio poliklinika

Šeštadieniais nedirba. Dirbo nuo 6.30 iki 20 val.

Automobilių stovėjimo aikštelė prie Antakalnio poliklinikos paprastai būna pilna, tačiau šeštadienį ji apytuštė. Pacientų mažiau. Prie registracijos langelių stoviniuoja keletas žmonių, koridoriuose vaikšto baltais chalatais apsirengę gydytojai ir slaugytojos, prie liftų būriuojasi žmonės su siuntimais rankose.

Kiekviename aukšte prie gydytojų kabinetų laukia apie 10 žmonių. Šeimos gydytojų, vidaus ligų, neurologijos, kardiologijos bei kituose kabinetuose darbas vyksta visu tempu. Tylu tik prie odontologijos kabinetų, pacientų čia beveik nėra.

„Šis šeštadienis niekuo nesiskiria nuo kitų darbo dienų. Žmonių mažiau, tačiau darbo užtenka“, – sakė raštinės reikalų vedėja Inga Norvilienė.

„Dirbam penktadienio grafiku. Dirbančių medikų skaičius ne mažesnis. Išimčių darbuotojams nedarome. Nors pacientų šiandien mažiau, darbo krūvis didelis“, – pasakojo Antakalnio poliklinikos direktorė Birutė Galkauskienė.

Tačiau kai kurie pacientai atrodė nepatenkinti. Eilėse laukę žmonės manė, kad dirbančių medikų mažiau nei paprastą darbo dieną.

Poliklinikos darbuotojų darbo valandos – vienos iš ilgiausių. Daugelis valstybinių įstaigų darbuotojų šeštadienį darbą baigė ne vėliau kaip 18 val., o medikai dirbo iki 20 val.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Vyrus klupdė mylimų moterų svoris

Rinkimams diriguos iki gyvos galvos?

Darbininko duona nevilioja