Kaip informuoja Klaipėdos apygardos prokuratūra, D.Ž. įtariamas tuo, kad nuo 2007 metų vasario 25 d. vakaro iki vasario 26 d. ryto suklastojo 73 partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų biuletenius, į juos savo ranka įrašydamas, pataisydamas bei prirašydamas skaitmeninius įrašus. Tokiu būdu įtariamasis iškraipė rinkėjų išreikštą valią pasirinkti kandidatus ir taip paveikė savivaldybių rinkimų rezultatus.

Ikiteisminį tyrimą atlikęs Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūros prokuroras Simonas Genys sako, jog tyrimas buvo pradėtas, 2007 m. kovo 15 dieną prokuratūrai gavus Vyriausiosios rinkimų komisijos pareiškimą dėl galimo pirmumo balsų klastojimo Klaipėdos miesto Dviračių treko rinkimų apylinkėje Nr. 6. Vyriausiojoje rinkimų komisijoje perskaičiavus rinkimų minėtoje rinkimų apylinkėje balsus ir įtarus, kad dauguma partijos „Tvarka ir teisingumas“ biuletenių buvo užpildyti vieno asmens, kreiptasi į Klaipėdos miesto apylinkės prokuratūrą.

„Atkreiptinas dėmesys, kad į Vyriausiąją rinkimų komisiją, įtaręs partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų biuletenių pirmumo balsų klastojimą, kreipėsi tos pačios partijos kandidatas į Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narius“,- sakė tyrimą baigęs prokuroras.

Ikiteisminis tyrimas baigtas, surašant pareiškimą dėl proceso užbaigimo teismo baudžiamuoju įsakymu. Byla perduota Klaipėdos miesto apylinkės teismui.

Už rinkimų biuletenių suklastojimą prokuroras prašo teismo įtariamajam skirti 30 MGL(3900 litų) dydžio baudą.