Pagalba, kaip ELTA jau informavo, bus teikiama tiek pavienėms įmonėms, tiek jų grupėms. Maksimalų pagalbos vienam ūkio subjektui dydį bei pagalbos prioritetus nustatys ministerijos.

Pranešimai apie konkursą pagalbai gauti bus skelbiami visoje šalyje platinamoje spaudoje ir ministerijos interneto tinklapyje. Pagalbą teikianti ministerija turės sudaryti komisiją, kuri vertins gautas paraiškas ir organizuos bei apibendrins jų vertinimą. Vertinimas turės būti toks, kad jį atliktų ne mažiau kaip trys vertintojai, nežinantys vieni kitų. Ministerijai bus privalu užtikrinti gautų paraiškų nagrinėjimo ir vertinimo konfidencialumą. Sprendimą dėl pagalbos teikimo ūkio subjektui priims ministras.

Vyriausybės teigimu, bus sudarytos teisinės prielaidos racionaliau organizuoti mokslo įstaigų veiklą. Be kvalifikacinių reikalavimų, mokslo įstaigų veiklai yra numatytas jų veiklos kontrolės mechanizmas, o tai labai svarbu siekiant užtikrinti efektyvų valstybės biudžeto lėšų naudojimą.

Valstybės mokslinių tyrimų įstaigos veiklos priežiūros tikslai yra nustatyti, kaip valstybės mokslinių tyrimų įstaiga tenkina valstybės reikmes, plėtodama Vyriausybės jai nustatytas mokslinės veiklos kryptis. Numatoma, kad ne rečiau kaip 5 metai Švietimo ir mokslo ministerija kartu su Lietuvos mokslo taryba pateiks Vyriausybei apibendrintą valstybės mokslinių įstaigų (įstaigų, kurių steigėjas yra Vyriausybė) veiklos įvertinimą, galintį būti įstaigos atestacijos pagrindu.