Tiesa, STT atstovai šių žinių nekomentuoja, pats V. Urbonavičius kalba dviprasmiškai.

„Negaliu nei patvirtinti, nei paneigti“, - DELFI pirmadienį sakė V. Urbonavičius.

Apie tai, jog Vilniaus tarybos nariui gali būti taikomos „kitos apsaugos priemonės“, praėjusią savaitę užsiminė iš vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, tiesa, pridurdamas, kad minėtos priemonės – jau ne vidaus reikalų sistemos kompetencija. Ministras praėjusią savaitę taip pat teigė, jog konservatorių vadovų prašymas skirti V. Urbonavičiui Vadovybės apsaugos departamento (VAD) apsaugą ir pagal įstatymą, ir pagal kitas procedūras negali būti patenkintas.

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas praėjusį penktadienį patenkino Vilniaus apygardos prokuratūros prašymą ir dėl konservatoriaus V. Urbonavičiaus papirkimo mėnesiui leido suimti Vilniaus vicemerą, Rolando Pakso vadovaujamos partijos „Tvarka ir teisingumas“ narį Evaldą Lementauską bei tarybos narį Gintarą Kazaką.

E. Lementauskas ir G. Kazakas buvo sulaikyti praėjusį trečiadienį vakare, jiems bei miesto tarybos nariui Audriui Butkevičiui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo.

DELFI žiniomis, STT ir Vilniaus apygardos prokuratūra tiria ne mažiau kaip tris nusikalstamos veikos epizodus.

Vienas iš epizodų - opozicinės „Tėvynės sąjungos" frakcijos nario V. Urbonavičiaus papirkimas. Spėjama, kad konservatoriui buvo siūlomas kyšis už tai, kad šis pereitų į Nepriklausomą frakciją ir prisijungtų prie valdančiųjų. Svarstoma, jog tarybos narys galėjo apie tai informuoti teisėsaugininkus.

A.Butkevičiaus pavardė figūruoja tik viename epizode, todėl jo prokuratūra neprašo suimti, jam skirta švelnesnė kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti be pareigūnų žinios.

DELFI žiniomis, Vilniaus savivaldybės politikai jau kurį laiką buvo stebimi STT pareigūnų – jų kabinetuose buvo įmontuota pasiklausymo aparatūra. A.Butkevičius ir E.Lementauskas praėjusiais metais išrinkti į Vilniaus miesto tarybą pagal partijos "Tvarka ir teisingumas" sąrašą. G. Kazakas į Vilniaus miesto taryba pateko taip pat kartu su partija „Tvarka ir teisingumas", tačiau šiemet atsiskyrė nuo „tvarkiečių" ir dar su trim tarybos nariais įkūrė Nepriklausomą frakciją, tapo jos seniūnu.

A.Butkevičius yra Vilniaus miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir aplinkos apsaugos komiteto pirmininkas. E.Lementauskas - Vilniaus mero pavaduotojas.