Sutartis su laikrodžius prižiūrėjusia bendrove pasibaigė prieš penkerius metus, tačiau nuspręsta jos nebepratęsti. Verslininkams nepavyko pasiekti, kad už reklaminių stendų ir laikrodžių priežiūrą būtų suteikta mokesčių lengvatų.

„Šį klausimą galėtume išspręsti per kelias minutes, tačiau su mumis derėtis niekas nepanoro. Po penkerių metų nežinios atėjo laikas kai kuriuos laikrodžius pakeisti naujais. Bet to daryti neverta, nes, pasirodo, niekam nereikia“, – situaciją aiškino bendrovės „Vilniaus laikrodžiai“ direktorius Rimvydas Adomaitis.

Neigiamą savivaldybės atsakymą jis gavo dar 2006 metų gruodį. Miesto vyriausiasis dailininkas Mindaugas Petrulis įsitikinęs, kad bendrovė neturėtų jaustis išskirtinė.

„Neturime teisinio pagrindo atleisti įmonę nuo reklamos rinkliavos. Tada ir kiti verslininkai to paties prašytų. Jau radome žmones, kuriems patikėsime įrengti ir prižiūrėti naujus laikrodžius. Miestas be laikrodžių tikrai neliks“, – užtikrino M.Petrulis.

R.Adomaitis sakė, kad užbaigti dešimt metų trukusį bendradarbiavimą dabar paskatino ir baigiama M.Mažvydo alėjos rekonstrukcija. Bendrovei nurodyta išmontuoti stendą su laikrodžiu, kuris trukdo darbams. Nuspręsta nebedelsti ir taip pat išmontuoti kitus penkis miesto centre kabančius laikrodžius.

Po savaitgalio senųjų stendų nebeliks.

Tačiau aikštes ir gatvių sankirtas netrukus papuoš nauji laikrodžiai su Klaipėdos miesto ženklu. Juos parūpins ir savo lėšomis prižiūrės reklamos bendrovė „JCDecaux Lietuva“, šiuo metu atnaujinanti autobusų stotelių paviljonus ir vitrinas Herkaus Manto gatvėje.

„Pirmąjį stendą pastatysime M.Mažvydo alėjoje, kai tik bus išmontuotas senasis. Kolonas su reklama papuoš ir nauji laikrodžiai, kurių taip reikia miesto gyventojams. Šiuo metu dar tikriname, ar jie visi gerai veikia“, – sakė bendrovės rinkodaros vadovas Baltijos šalims Vadimas Konarskis.

Nauji stendai su laikrodžiais bus pradėti montuoti po gegužės švenčių.