Tai po ketvirtadienį įvykusio Socialdemokratų partijos etikos sargų posėdžio sakė komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas.

Socialdemokratų partijos etikos sargų vadovas teigia, kad G. Mikolaitis buvo nubaustas už nederamą elgesį. "Ar jis girtas vaikštinėjo, ar jis paveiktas kitų dalykų, ar susijaudinęs, ar iš vakaro girtas - ne tame esmė. Jis paprasčiausia nevykdė savo darbo kaip Seimo narys. Jis neturėjo vaikštinėti, jis turėjo sėdėti, klausytis ataskaitos", - aiškino K. Virbickas.

Pasak jo, G. Mikolaitis iš dalies pateikė paaiškinimus, kurie prieštaravo vieni kitiems. "Tačiau mes nesame kažkokie tyrėjai - patikrinti mes negalime ir neturime tokių įpareigojimų", - pažymėjo K. Virbickas.

Jo duomenimis, šiuo metu G. Mikolaičio nėra Socialdemokratų partijos rinkimų sąrašuose. "Raseinių skyriaus partiečiai mano, kad kita kandidatūra yra geresnė, ir tiesiog jo nepasiūlė", - sakė K. Virbickas.

Pats G. Mikolaitis nepanoro žurnalistams komentuoti jam socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisijos skirtos nuobaudos.

Tai nėra griežčiausia nuobauda. Pagal Socialdemokratų partijos statutą gali būti skiriama pastaba, papeikimas, gali grėsti narystės partijoje sustabdymas arba pašalinimas iš partijos.

"Šiuo atveju tai nėra pati griežčiausia nuobauda", - pripažino K. Virbickas. Jis paminėjo, kad G. Mikolaičio elgesys buvo jau įvertintas Raseinių partijos skyriuje. G. Mikolaitis atsistatydino iš Raseinių socialdemokratų partijos skyriaus pirmininko pareigų, taip pat Raseinių skyriaus etikos komisija pasiūlė G. Mikolaičiui nekandidatuoti į būsimą Seimą.

Paklaustas, kodėl nebuvo skirta pati griežčiausia - pašalinimo iš partijos - bausmė, K. Virbickas sakė, kad tokia nuobauda nebūtų adekvati G. Mikolaičio elgesiui.

"Jis pats įvertino savo elgesį, atsiprašė. Tai rodo, kad pats žmogus dar gali būti mūsų partijoje", - žurnalistams sakė K. Virbickas.