Eltos paklaustas, kodėl atsisako šių pareigų, G. Labanauskas paaiškino, kad jo sprendimas susijęs su esama situacija miesto taryboje.

„Socialdemokratai kadencijos pradžioje nusprendė remti konservatorius, subūrusius "Sėkmės koaliciją". Bet konservatoriai su mumis nesielgia kaip su partneriais. Jie netgi tyčiojasi iš socialdemokratų per mūsų deleguotą vicemerą Steponą Vaičikauską", - sakė jis.

G. Labanausko teigimu, socialdemokratai siūlė patikėti jų deleguotam vicemerui kuruoti svarbiausiu per šią kadenciją laikomą Kauno sporto ir pramogų arenos statybos projekto įgyvendinimą. Tačiau, kad S. Vaičikauskas būtų atsakingas už projektą, balsavo tik 5 socialdemokratai (miesto taryboje jų - 7) ir 3 kitų partijų atstovai. Valdančiąją koaliciją subūrusių konservatorių taryboje yra penkiolika.

Pasipriešinta ir kitam socialdemokratų siūlymui. „Daug pastangų padėjo, laiko sugaišo mūsų vicemeras ir kiti socialdemokratai, kad Vilijampolė ir centrinė Kauno dalis būtų sujungta pontoniniu tiltu pėstiesiems ir dviratininkams. Deja, meras pasakė "ne", ir žmonės neturės patogesnio kelio, kol vyksta Vilijampolės tilto remontas", - dėstė G. Labanauskas.

Dėl ko palieka ir partijos skyriaus pirmininko pavaduotojo postą, G. Labanauskas žada paaiškinti po savaitės ar dviejų. Jis tik užsimena, jog sprendimas irgi susijęs su socialdemokratų ir konservatorių santykiais miesto taryboje, kurioje G. Labanauskas dirba nuo 2003-iųjų.

„Tęsti bendradarbiavimą su konservatoriais ir remti juos mūsų partijai tikrai nėra prasmės, - įsitikinęs G. Labanauskas, - nes tai būtų nesąžininga rinkėjų atžvilgiu. Tai, pagaliau, - žalinga ir pačiai partijai, kurios autoritetas yra mūsų partnerių menkinamas. Prieš rinkimus žmonėms duoti pažadai, partijų programos nevykdomos, miestas prastai valdomas, o socialdemokratai priversti ir toliau eiti kartu su tais, kurie nesilaiko savo žodžio.

ELTA primena, kad neseniai vykusiame socialdemokratų partijos Kauno skyriaus ataskaitos susirinkime vos kelių balsų persvara nugalėjo nuomonė toliau laikytis partnerystės bei rėmimo sutarties sąlygų ir tęsti bendradarbiavimą su miestą valdančia koalicija.

Socialdemokratų deleguotas Kauno vicemeras S. Vaičikauskas tuoj po šio susirinkimo išėjo atostogų. Parašus dėl jo atstatydinimo iš posto renkantis liberalcentristų atstovas miesto taryboje Kęstutis Mikėnas teigia, kad tarp pasirašiusiųjų yra ir keturi socialdemokratai.