„Tai dar bus nuspręsta, tačiau greičiausiai nebedalyvausiu Seimo rinkimuose. Klausime tautos nuomonės. Jei rinkėjai pasitikės, tada matysime, bet greičiausiai, kad ne. Poelgis tikrai negražus, būsena nedera Seimo nariui ir visai visuomenei”, - antradienį žurnalistams sakė Raseinių vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktas G. Mikolaitis.

Antradienį vykusiame valdančiųjų socialdemokratų frakcijos posėdyje G. Mikolaičiui teko išklausyti kolegų priekaištų. Parlamentaras, anot frakcijos seniūnės Irenos Šiaulienės, atsiprašė bendražygių.

Frakcijos sprendimu, G. Mikolaitis taip pat antradienį per Seimo posėdį perskaitė pareiškimą ir dėl nederamo elgesio viešai atsiprašė visuomenės, Seimo, teigdamas, jog tai jam būsianti pamoka.

Tačiau atsakydamas į žurnalistų klausimus socialdemokratas tebetvirtina, kad jo neadekvatų elgesį praėjusią savaitę esą lėmė ne alkoholis, o sveikatos būsena. Tačiau, G. Mikolaitis pripažino, kad galėjo būti apsvaigęs ir nuo pagirių.

„Ta būsena, kurioje buvau… Kvapas gal ir sklido, bet tai buvo daugiau vakarykščio. Už tą būseną aš tikrai atsiprašau ir atsiprašysiu visų kolegų. Vakarykščiai su kolegomis buvome, šventėme rezultatus. Kitą rytą dar ir vaistai sykiu susidėjo, matyt, dvigubas efektas buvo. Būna tų švenčių, kurias galima švęsti su kolegomis, mano asmeniniais draugais", - aiškino G. Mikolaitis.

Trečiadienį G. Mikolaičio elgesį svarstys ir Seimo etikos bei procedūrų komisija.

DELFI primena, kad praėjusį ketvirtadienį Seime svarstant Vyriausybės ataskaitą parlamentaras G. Mikolaitis apsvaigęs ir be orientacijos blaškėsi po Seimą.

Galiausiai seimūnas buvo nukreiptas pasitikrinti sveikatos į Vilniaus universiteto Santariškių klinikas, tačiau jose pasitikrino ne alkoholio kiekį kraujyje, o kraujospūdį bei širdies veiklą.

Praėjusią savaitę G. Mikolaitis nepripažino savo nusižengimų ir tikino, jog iš Seimo posėdžio buvo pašalintas nepagrįstai.

Iš Seimo posėdžio pašalinti socialdemokratą G. Mikolaitį pasiūlė Socialdemokratų frakcijos seniūnė Irena Šiaulienė.

Dėl parlamentaro elgesio viešai atsiprašė Seimo pirmininkas Č. Juršėnas, G. Mikolaitį pasmerkė ir premjeras Gediminas Kirkilas.