Savivaldybės teigimu, mero vizitas planuojamas balandžio 26 d. - gegužės 1 d. Čikagoje J. Imbrasas dalyvaus mero Richardo M. Daley urbanistikos forume.

„Vilniaus meras papasakos, su kokias plėtros iššūkiais susiduria mūsų miestas, kaip sprendžiamos problemos. Kartu išklausys, kaip tas pačias problemas sprendžia kiti pasaulio miestai“, - DELFI sakė sostinės savivaldybės užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius.

Kartu su J. Imbrasu į Čikagą vyksta savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ vyr. architektas Mindaugas Pakalnis. Jis padės merui parengti pranešimą.

J. Imbrasas Čikagoje taip pat planuoja domėtis didmiesčio viešojo transporto tarnybos bei pagalbos tarnybos 911 darbu, susitikti su vietos lietuvių bendruomene.

„Tai gali būti paskutinė J. Imbraso, kaip Vilniaus mero, užsienio kelionė. Matyt, tai nujausdamas, jis ir pasirinko išvyką už Atlanto“, - DELFI sakė opozicinės konservatorių frakcijos atstovas Vidas Urbonavičius.

Kadangi mero vizitas jau suplanuotas, J. Imbrasas į Čigaką turėtų vykti net ir tuo atveju, jeigu opozicijai trečiadienį pavyktų laimėti balsavimą dėl nepasitikėjimo sostinės vadovu.