Etikos sargai praėjusių metų pabaigoje buvo nutarę, kad Seimo nario dalyvavimas Kėdainių konservų fabriko, kurio steigėjas yra jis pats, produkcijos reklaminėse akcijose sukelia viešųjų ir privačių interesų konfliktą.

Sprendimas buvo veiksmingas

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas socialdemokratas Algimantas Salamakinas tvirtino, kad po šio sprendimo konservuoti agurkai „Geras vaizdelis" iš parduotuvių lentynų buvo pradingę. Bet šį rudenį, po naujo agurkų derliaus, Kėdainių konservų fabrikas atnaujino prekybą konservuotų agurkų stiklainiais, ant kurių puikuojasi politiko atvaizdas.

„Komisija gavo nusiskundimų, kad vėl pažeidžiamas įstatymas. Mes privalome reaguoti", -vakar „Lietuvos rytui" teigė A.Salamakinas. Tačiau komisijos vadovas tvirtino nežinąs, kaip sudrausminti kolegą. Todėl jis nusprendė prašyti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pagalbos.

Socialdemokratų atstovas kreipėsi į Vytauto Andriulio vadovaujamą komisiją patarimo, kaip priversti parlamentarus vykdyti Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymo reikalavimus.