Trečiadienį kariuomenės vadas lanko Mokomąjį pulką ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Algirdo batalioną Rukloje bei Kaune įsikūrusius J.Vitkaus inžinerinį batalioną ir Karinių oro pajėgų štabą.

Ketvirtadienį numatyta susitikti su Vilniaus įgulos karinių dalinių kariais, penktadienį apsilankyti Jėgerių batalione Kaune, taip pat Alytuje ir Marijampolėje. Kitą savaitę bus lankomasi Vakarų karinės apygardos daliniuose.

Visus karinius dalinius J.Kronkaitis planuoja aplankyti gruodžio 11-13 ir gruodžio 16-18 dienomis.

Kaip pranešė kariuomenės vadovybės atstovė spaudai, dalinių lankymo tikslas yra pasveikinti visus karius su Lietuvos pakvietimu į NATO ir padėkoti už jų tarnybos svarų indėlį stiprinant mūsų valstybės saugumą, taip pat kariuomenės vadas pasveikins visus su artėjančiomis šventėmis.

Kvietimą į NATO Lietuva gavo lapkričio 21 dieną Prahoje vykusiame Aljanso šalių vadovų susitikime.

Pasak pranešimo spaudai, viešnagės metu J.Kronkaitis trumpai supažindins karius su kariuomenės strateginiais pasiekimais ir ateities planais, su dalinių vadais ir karininkais aptars karinių dalinių poreikius.

Ypatingą dėmesį kariuomenės vadas skirs privalomosios karo tarnybos kareiviams. Lankydamasis kariniuose vienetuose, kur tarnauja šauktiniai, atsižvelgdamas į tiesioginių vadų rekomendacijas, J.Kronkaitis geriausiems kareiviams įteiks atminimo dovanėles - marškinėlius su kariuomenės vado ženklu ir rašiklį.

Šiuo metu Lietuvos kariuomenėje tarnauja apie 4 tūkst. šauktinių kareivių. Jie sudaro apie 30 proc. visų krašto apsaugos sistemoje dirbančių ir tarnaujančių kariškių ir civilių pareigūnų.