Lapkričio mėnesį Seimas priėmė Gyventojų apsirūpinimo gyvenamosiomis patalpomis įstatymo pataisas. Vienoje šio įstatymo nuostatų numatyta galimybė palankiomis sąlygomis privatizuoti patalpas tiems nuomininkams, kurie yra iškeldinti iš avarinių gyvenamųjų patalpų ir patalpų, įrašytų į griaunamų namų sąrašą.

Kai kurių opozicijos atstovų teigimu, šios pataisos gali būti naudingos sostinės Stiklių gatvėje gyvenančiam E.Šablinskui. Patalpos Vilniaus senamiestyje dabartiniam Seimo nariui buvo suteiktos iškeldinus jį iš netrukus nugriauti numatyto namo Plačiojoje gatvėje.

Kurį laiką dėl šių patalpų prestižinėje Vilniaus vietoje tarp miesto valdžios ir parlamentaro vyko mūšiai teismuose. Vilniaus savivaldybė įrodinėjo, jog butas Stiklių gatvėje E.Šablinskui buvo suteiktas neteisėtai, ir ragino politiką išsikelti iš neteisėtai užimtų patalpų.

Opozicijos mestų kaltinimų dėl interesų konflikto E.Šablinskas vakar nenorėjo komentuoti: „Nesu pakankamai gerai susipažinęs su įstatymu. Tačiau aš nemanau, kad galėjau sukelti interesų konfliktą". E.Šablinskas taip pat patvirtino, esą kartą jau yra sumokėjęs už Stiklių gatvėje jam suteiktas patalpas. „Tą leido ankstesni įstatymai", - pridūrė politikas ir patikino, kad antrą kartą mokėti jis nežada.