Prieš kelias savaites su žinomais operos solistais Virgilijumi Noreika ir Vladimiru Prudnikovu parlamentaras pateko į automobilio avariją - kelią "Trimis tigrais" vadinamiems dainininkams pastojo dvylika šernų.

Tarnybinį automobilį, kuriuo važiavo populiarūs solistai, vairavo parlamento transporto tarnybos vairuotojas. Nei vairuotojas, nei keleiviai nebuvo sužaloti.

E.Kaniava su savo partneriais Seimo kanceliarijai priklausančiu automobiliu važiavo iš Telšių, kur dalyvavo socialdemokratų kandidato į Prezidentus Vytenio Andriukaičio susitikime su rinkėjais ir jiems surengė koncertą.

Į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją kreipėsi Seimo narys Julius Veselka. Prezidento rinkimų kampanijoje taip pat dalyvaujantis parlamentaras suabejojo, ar teisėtai buvo naudojamas tarnybinis transportas.

J.Veselkos tvirtinimu, kiti kandidatai tokios teisės neturi: "Tai pažeidžia kitų kandidatų lygiateisiškumo principus".

E.Kaniava su kolegos kaltinimais nesutiko.

Solistas tvirtino tarnybinį automobilį užsakęs ne pats, tai esą padariusi Seimo Socialdemokratinės koalicijos frakcija, kuri remia V.Andriukaičio kandidatūrą į šalies vadovus.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas socialdemokratas Algimantas Salamakinas teigė, kad J.Veselkos skundas bus nagrinėjamas.