Policijos generalinis komisaras Vizgirdas Telyčėnas baigia formuoti savo komandą. Vakar jo pavaduotoju, kuruosiančiu su finansais ir ūkiu susijusius reikalus, paskirtas Algirdas Stončaitis.

Vidaus reikalų ministerijoje (VRM) jau pradėta generalinio komisaro pavaduotojo, kuris užims į pensiją išleisto Vytauto Navicko vietą ir kuruos viešąją policiją, skyrimo procedūra. Pasak V.Telyčėno, daugiau pakeitimų jo artimiausioje aplinkoje neplanuojama.

LŽ duomenimis, viešajai policijai vadovaus dabartinis Eismo priežiūros tarnybos vadovas S.Skvernelis. Kol nebaigta skyrimo procedūra, generalinis komisaras neįvardija naujojo pavaduotojo pavardės. V. Telyčėnas tik patvirtino, kad S.Skvernelis - vienas realiausių kandidatų. Tikimasi, jog VRM jo skyrimo procedūra bus baigta iki balandžio vidurio.

Naujojo viešosios policijos vado, pasak generalinio komisaro, laukia šie pagrindiniai uždaviniai: atkurti kelių policiją ir sutvarkyti apylinkių inspektorių veiklą. Policijos departamentas inicijuoja Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimus, kad apylinkių inspektoriai nebūtų labai užversti popieriais. „Norime sudaryti jiems sąlygas pakilti nuo rašomųjų stalų ir išeiti iš kabinetų į žmones", - paaiškino V. Telyčėnas.

Vakar S. Skvernelis dar nenorėjo kalbėti apie būsimą darbą. „Norime sukurti racionalią eismo kontrolės sistemą. Galutinio sprendimo dar nėra. Bus 10 apskričių komisariatų, juose - Kelių policijos tarnybos. Bus aiškiai apibrėžtos jų funkcijos. Šiuo metu esama nemažai komisariatų, kuriuose apskritai nėra tokių padalinių", - apie Eismo priežiūros tarnybos laukiančias permainas užsiminė jis.

Paklaustas, ką siūlys vietoj savęs Eismo priežiūros tarnybos vadovu, jei bus paskirtas generalinio komisaro pavaduotoju, S.Skvernelis atsakė, kad „yra ne vienas ir ne du pareigūnai, galintys vadovauti šiai tarnybai".

Pasiteiravus generalinio komisaro V.Telyčėno, ar bus permainų tarp Policijos departamento žemesniųjų grandžių vadovų, jis pabrėžė, jog dabar departamento vadovybės dėmesys bus sutelktas į policijos reformą. Ji turi būti baigta iki šių metų spalio. Vėliau žadama imtis Policijos departamento specializuotų įstaigų. „Apie tai mąstome ir dabar, bet veiksmų imsimės po spalio 1-osios", - pažymėjo V.Telyčėnas.