Prokuratūros prašymas patenkintas, todėl kyšio ėmimu stambiu mastu įtariamas V. Vizbaras pusę metų privalės laikytis namų arešto sąlygų – būti namuose nuo 19 iki 7 val. ryto. Buvęs aukštas valdininkas po teismo posėdžio tvirtino, kad arešto sąlygos jam neturėtų trukdyti – esą jis ketina dirbti pagal architekto specialybę.

V. Vizbaras neneigė bendravęs su V. Muntianu, tačiau tikino, kad 80 tūkst. litų kyšio negavo. „Aš buvau vienas iš derinančiųjų", - buvęs aukštas valdininkas neneigė iš dabar jau buvusio Seimo pirmininko paėmęs 2 tūkst. litų.

„Šiuos pinigus jis perdavė projektuotojams per mane, gal jam taip buvo patogiau", - svarstė V. Vizbaras.

Kauno valdininkas buvo sulaikytas prieš dvi savaites, kai grįžo iš kelionės užsienyje. Baudžiamojoje byloje įtarimai taip pat pareikšti kaunietėms verslininkėms Birutei Jablonskienei ir Laimai Baranauskienei.

Jos įtariamos davusios 100 tūkst. litų kyšį už tai, kad Kauno taryba priimtų palankų sprendimą dėl maždaug 4 arų žemės sklypo pardavimo miesto centre.

Įtariama, kad 80 tūkst. litų buvo perduota per kaunietį konservatorių Alfonsą Balutį. Be to, įtariama, kad Pilietinės demokratijos partijai buvo sumokėtas 20 tūkst. litų. Pinigų pervedimo partijai faktą pareigūnams pavyko užfiksuoti.

V. Vizbaras trečiadienį į teismą buvo pristatytas iš Lukiškių kalėjimo. Jam atstovaujantis advokatas tvirtino, kad buvusio aukšto valdininko suėmimo terminas baigėsi dar antradienio vakarą, tačiau į teismą Generalinė prokuratūra kreipėsi tik trečiadienį.

Ikiteisminiame tyrime figūruoja ir antradienį iš Seimo pirmininko pareigų atsistatydinusio Viktoro Muntiano pavardė. Tiesa, dėl dviejų tūkstančių litų perdavimo V. Vizbarui aukštam politikui įtarimai nėra pareikšti. Šie pinigai buvo skirti apmokėti už giminaičiui priklausančio žemės sklypo padalijimo darbus.

Šie pinigai buvo skirti vienai Kauno bendrovei.

Ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Linas Belevičius trečiadienį sakė, kad Kauno sklypų istorijoje įtariamųjų nepadaugėjo, tyrimas tęsiamas.