“Nors ši vieta yra netoli J. Ivanauskaitės namų, Jurga šioje vietoje turėtų būti kaip simbolis, o vieta - kurioje galima susirinkti, pamąstyti, prisiminti ne tik J. Ivanauskaitę, bet ir kitus per anksti išėjusius menininkus”, - skvero pavadinimo įdėją pristatė Kultūros komiteto pirmininkas Liberalų sąjūdžio atstovas Vidmantas Martikonis.

Jo teigimu, tame pačiame skvere galėtų būti atminimo lentos ir Vytautui Kernagiui, Janinai Miščiukaitei, Raimundui Sližiui.

“Tuomet ar yra skirtums tarp Konstantino ir K. Čiurlionio? - Komiteto pirmininko klausė tarybos narys liberalcentristas Artūras Zuokas. – Pagal tokią logiką Loretos Asanavičiūtės gatvę irgi reiktų vadinti Loretos gatve”.

“Jeigu išreiškiame pagarbą konkrečiam žmogui, tai jo pilnu vardu ir pavadinkime”, - antrino konservatorius Vidas Urbonavičius.

Kilus politikų ginčui klausimas dėl skvero pavadinimo trečiadienį nebuvo sprendžiamas skubos tvarka, jis bus svarstomas komitetuose.

DELFI primena, kad Jurgos skvero idėja gimė būriui rašytojų, dailininkų, žurnalistų, politikų, teisininkų ir sostinės gyventojų. Projekto iniciatoriai laukia savivaldybės sprendimo, mat, kol nėra apsipręsta dėl tikslaus skvero pavadinimo, sudėtinga imtis ir finansinių rėmėjų paieškų.

Skvero viduryje ketinama pastatyti katino skulptūrą.

Rašytoja J. Ivanauskaitė Anapilin išėjo vasario 17 d. Ji amžino poilsio atgulė Vilniaus Antakalnio kapinėse, Rašytojų kalnelyje.