Apie paskyrimą nebuvo informuotas nei finansų ministras Jonas Lionginas, nei laikinai Mokesčių inspekcijos pareigas einantis Mindaugas Strumskis.

Inspekcijos vadove tapo Respublikinės darbo biržos Užimtumo fondo apskaitos skyriaus viršininkė Galina Savickienė.

Vyriausybės spaudos tarnyba pranešė, kad G.Savickienė pradėjo eiti pareigas tą pačią dieną, tačiau laikinasis Valstybinės mokesčių inspekcijos vadovas M.Strumskis vakar baigiantis darbo dienai teigė savo įpėdinės dar nematęs ir neturįs žinių, kad šalies Mokesčių inspekcijai jau vadovauja kitas žmogus.

Negana to, vakar buvo paskelbtas konkursas Mokesčių inspekcijos vadovo pareigoms užimti. Paraiškas kandidatai turi pateikti iki vasario 12 dienos.

"Girdėjau apie tai. Atrodo, kad vadovė paskirta finansų ministro teikimu. Jis galėtų žinoti daugiau. Aš jos nepažįstu", - sakė Vyriausybės kancleris Robertas Dargis.

Premjero atstovas spaudai vakar sakė, kad Mokesčių inspekcijos vadovė paskirta po to, kai dėl jos kandidatūros susitarė Lietuvos darbo biržos, kurioje ji dirbo, vadovas ir finansų ministras.

Premjero atstovas spaudai taip pat tikino, kad vadovė dirbs tik laikinai, kol po konkurso bus paskirtas tikrasis Mokesčių inspekcijos viršininkas.

"Pranešant apie paskyrimą buvo padaryta klaida", - sakė premjero atstovas.