Šešių transporto priemonių konvojumi PAG tarnaujantys Lietuvos, Kroatijos ir Danijos kariai į Čahar Sadą vietos gyventojams gabeno maisto produktų. Avarija įvyko šviesiu paros metu kalnų kelyje maždaug 50 kilometrų nuo grupės stovyklos Čagčarane. Toje vietoje teko įveikti ypač pavojingą kelio ruožą. Pavasarį dėl tirpstančio sniego ir lietaus susidaro purvo nuošliaužos, vietomis nuplaunami ir taip sunkiai išvažiuojami kalnų keliai.

Kaip pasakojo kartu vykę Lietuvos kariai, prieš pavojingą ruožą buvo išsodinti visi kariai, transporto priemonėse buvo likę tik vairuotojai. Pavojingą ruožą pirmieji įveikė „Toyota“ visureigiai, po jų pajudėjo „Unimog“. Sunkvežimis atsidūrė ant kelio pakraščio, jo ratai nuslydo – automobilis krito iš maždaug 100 metrų ir kelis kartus vertėsi.

Patrulyje dalyvavę kariai nedelsdami organizavo gelbėjimo operaciją – danų karys sėkmingai ištrauktas iš sudaužyto sunkvežimio, kariui suteikta pirmoji medicinos pagalba, vėliau jis imobilizuotas ir saugiai užkeltas į vietą, kur įmanoma privažiuoti transporto priemonėmis. Iš stovyklos skubiai atvyko Lietuvos karo medikai, kurie organizavo nukentėjusiojo evakuaciją.

Iš Čagčarano kitą dieną karys perskraidintas į Heratą, kur jį dar kartą apžiūrėjo medikai. Kariui diagnozuotas bendras kūno sumušimas, tačiau lūžių jis nepatyrė. Karys jaučiasi gerai, gydomas Herato ligoninėje. Tikimasi, po savaitės–dviejų jis tęs tarnybą Gore.