Be to, A. Paleckis teigia kol kas nesitraukiąs iš socialdemokratų frakcijos sostinės savivaldybės taryboje ir sako laukiąs LSDP Vilniaus skyriaus pirmininko rinkimų, vyksiančių šeštadienį.

Esą nuo jų gali priklausyti ir tolesnis dabartinės valdančiosios koalicijos Vilniuje likimas.

„Man nepriimtini nesibaigiantys slapti partijų sandėriai, kuriuose aktyviai reiškiasi socialdemokratų partija. Po mano pašalinimo iš LSDP frakcija akivaizdžiai pakriko, o jos nariai tiek įbauginti, kad nė vienas nedrįso viešai pasipriešinti susidorojimui su skyriaus pirmininku. Matyt, toks ir buvo G.Kirkilo slaptasis planas“, - penktadienį surengtoje spaudos konferencijoje žurnalistams sakė A.Paleckis.

Jis nepriimtinomis vadino sostinės valdžioje esančios socialdemokratų frakcijos vedamas derybas su opozicija.

„Frakcija susirgo trigalvio slibino liga: viena galva derasi su J. Imbrasu, kita galvelė – su A. Zuoku, trečia – su A. Kubilium. Toks nuolatinis turgus menkina savivaldybės autoritetą ir trukdo dirbti“,- sakė A.Paleckis.

Intrigomis ir jų kurstymu A.Paleckis penktadienį kaltino ir LSDP pirmininko pavaduotoją Seimo narę Mildą Petrauskienę, kuri, anot A.Paleckio, važinėdama po partijos skyrius „skleidžia šmeižtą bei gąsdina, kad A.Paleckis yra V.Putino (Rusijos prezidento – DELFI) projektas“.

„Norėčiau priminti buvusiai partietei, kad Rusijos prezidentu jau išrinktas Dmitrijus Medvedevas“, - teigė A. Paleckis.

Pasak naują partiją - Kairiųjų frontą buriančio buvusio socdemų Vilniaus skyriaus pirmininko, LSDP vadovybė M.Petrauskienės siūlymu jau svarstoma galimybė iš partijos šalinti dar vieną „kitamintį“ – Bronislovą Genzelį, dėl pastarojo atvirai išsakytos kritikos švietimo ir mokslo ministrei Romai Žakaitienei.

A. Paleckis savo ruožtu teigė vedąs derybas su B.Genzeliu dėl jo įsiliejimo į kuriamo Fronto gretas bei Seimo rinkimų sąrašą.

Beje, A. Paleckis penktadienį teigė, jog į Frontą bus kviečiamas ir „drąsus žmogus“ rašytojas Vytautas Petkevičius.