Sutikę su duona ir dainomis, dzūkai domėjosi Adamkaus planais dar vienai Prezidento kadencijai. Adamkus priminė, kad vieną valstybės įtvirtinimo etapą Lietuva jau baigė - NATO užtikrins mūsų saugumą, o Europos Sąjunga padės pakelti krašto gerovę.

"Užsienio politikos tikslus, kurie man priklauso pagal Konstituciją ir kuriuos kėliau savo inauguracinėje kalboje, Lietuva jau pasiekė. Per ateinančius penkerius metus, jei būsiu Prezidentu, daugiau dėmesio skirsiu vidaus problemoms", - sakė Prezidentas.

Adamkus sakė žinąs, kad pensijos yra per mažos, o darbingi žmonės neranda darbo. "Sprendžiant šias problemas mums turėtų padėti ta pati Europos Sąjunga. Lietuvos ūkio plėtrai bus skirti ES fondų pinigai, tačiau, ar sugebėsime juos panaudoti priklausys nuo mūsų pačių", - pažymėjo Adamkus. Prezidentas sakė, kad ES pinigai bus skiriami tik tiems, kurie turės gerai parengtus verslo planus.

Druskinininkiečiai domėjosi Adamkaus požiūriu į nusikalstamumą ir klausė, ar ne per mažai galių turi mūsų šalies vadovas.

"Dar kadencijos pradžioje man liepė nesikišti į vidaus politiką, nekritikuoti Vyriausybės veiklos. Tačiau Konstitucijoje nėra uždrausta man kaip piliečiui išsakyti savo nuomonę. Ir toliau kelsiu tiek teisingumo, tiek socialines problemas ir sieksiu, kad Seimas, Vyriausybė, teisėsaugos institiucijos ir Prezidentas bendromis pastangomis įveiktų jas. Ten, kur matysiu korupciją, niekad netylėjau ir netylėsiu", - sakė valstybės vadovas.