Politikai naudojasi ir turgavietės radijo stotimi. Prekeiviai ir pirkėjai jau yra girdėję V.Andriukaičio, partijos „Socialdemokratija 2000" kandidato Rimanto Dagio, socialliberalų atstovų balsus. Šeštadienį per radiją į turgaus minią kreipėsi šalies vadovo posto siekiantis Centro sąjungos lyderis Kęstutis Glaveckas.

Tačiau dėl staiga atšalusio oro į Gariūnus atvykę pirkėjai stengėsi kuo greičiau įsigyti prekių -todėl labiau domėjosi jų kainomis negu kandidato mintimis. „Kiek girdėjo, tiek ir užteks, -į tai replikavo centristų lyderis. -Čia žmonės dirba, o ne paskaitos klausosi".

Žadėjo daugiau pinigų

Prekybininkai vietinėje Gariūnų radijo stotyje labiau domėjosi ne kandidato į Prezidentus programa, o paprastais, gyvenimiškais dalykais - ar turės pinigų ir koks bus Gariūnų likimas. „Gerėjant ekonomikai, ir jūs turėsite daugiau pinigų", - tikino K.Glaveckas. Gariūnus jis pavadino svarbia vieta, nes čia išleidžiami nesumokėti mokesčiai bei į vokus mokamos algos.

Apie ateitį – santūriai

Paklaustas, koks bus Gariūnų likimas įstojus į Europos Sąjungą, kandidatas į Prezidentus atsakė, kad ši prekyvietė liks, tačiau pamažu jos vaidmuo mažės: „Kol bus žmonių, kurie neturi galimybės gauti darbo, Gariūnai, kur galima pirkti ir parduoti, tikrai egzistuos. Tai geriau negu kiekviename rajone turėti po kioską".

Centristų lyderis turguje įsigijo du turkiškus megztinius. Iš dviejų šimtų litų grąžos gavęs šimtinę, ekonomikos profesorius banknotą tikrino pakėlęs jį prieš saulę.