Rūpi miesto transportas

„Sergu šia problema - man labai rūpi miesto transportas, noriu, kad jis būtų ekologiškas, kad mieste būtų švaresnis oras", - DELFI trečiadienį teigė V. Avin bei pridūrė, jog yra dirbęs vadovaujantį darbą daugelyje Lietuvos ir užsienio kompanijų.

Pernai išrinktas į sostinės tarybą V. Avin iš pradžių įsidarbino teisininku savivaldybės įmonėje „Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklai", o „Susisiekimo paslaugų“ filialui pradės vadovauti nuo ketvirtadienio. Šios pareigos tarybos nariui atiteko be konkurso.

„Nežinau detalių, reikia pažiūrėti įstatymą, jeigu turėjo būti konkursas, reiškia, reikia jį padaryti, - DELFI komentavo Vilniaus meras Juozas Imbrasas.

Jo teigimu, V. Avin ilgą laiką dirbo savivaldybės Viešojo antžeminio ir požeminio transporto infrastruktūros gerinimo darbo grupės pirmininku, jam yra įdomios miesto transporto problemos.

Saugo savivaldybę?

Kita frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ narė Genovaitė Karolina Meilūnienė darbuojasi savivaldybės įmonėje „Šnipiškių ūkis", ji yra Kalvarijų turgavietės administratorė. „Šitą darbą dirbu nuo 1997 m. – kariavau, kad liktų turgus, kad jo vietoje neatsirastų dangoraižiai", - DELFI sakė tarybos narė.

Kartu ji pripažino, kad savivaldybės įmonėje įsidarbino praėjusių metų spalio mėnesį, kai dabartinė miesto valdžia pakeitė "Šnipiškių ūkio" vadovą.

Nepatvirtintais duomenimis, dar vienas sostinės tarybos narys „tvarkietis“ yra įdarbintas vienoje privačioje bendrovėje, kuri yra laimėjusi konkursą ir pagal sutartį teikia saugos paslaugas savivaldybei.

Tęsia tradiciją

„Keista matyti, kaip valdantieji tęsia praėjusios kadencijos tradiciją, nors ir žadėjo su tuo kovoti. Be to, gali kilti įtarimų, ar tarybos narių darbas savivaldybės įmonėse nėra tik formalus, nes jūsų paminėtus asmenis darbo metu galima nuolat pamatyti savivaldybėje", - DELFI teigė opozicinės „Tėvynės sąjungos" frakcijos narys Vidas Urbonavičius.

„Kas čia blogo, kad žmonės dirba? Taigi nevagia, „nežulikavoja“, nesimuša - reikia džiaugtis, kad dirba“, - opozicijos priekaištus atmeta meras J. Imbrasas.

Pagal Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymą, tarybos narys gali dirbti savivaldybės įmonėse, tačiau negali joms vadovauti.