Tiesa, šis atvejis nuo žiniasklaidos kruopščiai slepiamas. Esą gelbėdamas kolegą ir socialdemokratų garbę Druskininkų meras Ričardas Malinauskas pasirūpino, kad J.Požėla netrukus būtų paleistas, o informacija apie įvykį – neviešinama.

Dienraščiui su Druskininkų meru susisiekti nepavyko. Tačiau J.Požėlos kolega savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas pripažino girdėjęs apie triukšmingas linksmybes Druskininkuose ir jų pabaigą areštinėje. Tiesa, pastarasis, laikydamasis solidarumo įžadų, daugiau informacijos atskleisti nepanoro.

Nekalbus buvo ir pats įvykio kaltininkas. Vidurdienį telefonu atsiliepęs J.Požėla „Vilniaus dienos“ paprašė paskambinti po 5 min., esą jis užsiėmęs. Tačiau likusią dalį dienos, nujausdamas pokalbio temą, politikas ragelio nebekėlė.

Partija reaguos griežtai

Net ir slapstydamasis nuo žiniasklaidos jaunasis politikas atsakomybės už skandalą neišvengs.

Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininkas Kęstutis Virbickas tikino, kad partiją pažeminęs aukštas pareigas einantis J.Požėla privalo būti nubaustas. Bausmė gali būti griežtas papeikimas, bet politikas gali būti net ir pašalintas iš partijos.

26 metų socialdemokratas į Vilniaus miesto tarybą išrenkamas antrą kartą iš eilės. Be sostinės tarybos nario pareigų, šiuo metu jis eina ir Jaunimo reikalų departamento prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos direktoriaus pareigas.

Antrankiai – nebe naujiena

Vakarėlio baigtis areštinėje – nebe pirmas J.Požėlos akibrokštas.

Jaunasis socialdemokratas išgarsėjo 2004 m. vasario pabaigoje, kai Vilniaus oro uosto darbuotojams paskelbė vežąs bombą.

Tąkart dėl nevykusio pokšto ant kojų buvo sukeltos specialiosios tarnybos, o pats politikas iš oro uosto išgabentas su antrankiais. J.Požėla teismo buvo išteisintas.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Aukštojo mokslo pinklės

Mokytojų algos atsirūgs visiems

Kyšių sąrašas įspūdingas