Vilniaus apygardos teismo teisėjo Vladislovo Ranonio nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl Trakų politikai į darbą negrįš tris mėnesius.

Išklausyti teismo nutarties antradienį neatvyko nei V. Petkevičius, nei jo pavaduotojas. Jie teigė norintys grįžti į darbą ir toliau dirbti Trakų žmonėms.

Nušalintasis meras nagrinėjant skundą teisme pareiškė, kad dėl teismo sprendimo jį nušalinti nuo pareigų gali nukentėti Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimui skirti projektai.

DELFI primena, kad Trakų savivaldybės vadovų namuose ir darbo vietoje pareigūnai atliko kratas. Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi Trakų rajono savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.

STT pareigūnai Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių L.Karnilą sulaikė vasario 13 dieną po to, kai jis iš vienos bendrovės, siekiančios įsigyti Trakų rajono savivaldybei priklausantį poilsio kompleksą, atstovo pareikalavo 200 tūkst. litų kyšio ir priėmė sutartos sumos dalį – 10 tūkst. litų.

L. Karnila teigia, kad pažįstamas verslininkas jam grąžino skolą.

Šiame epizode minimi

Su šiuo epizodu baudžiamojoje byloje susijusi bendrovė yra parėmusi ir dvi partijas – joms skirta 30 tūkst. litų. Naująjai Sąjungai skirta 20 tūkst., o Liberalų ir centro sąjungai - 10 tūkst. Lt.