Išvyko, kur šilta

„Miegokite ramiai, Dominikoje ilsiuosi už savo pinigėlius“, – „Vilniaus dieną“ tikino šiuo metu šiltuose kraštuose atostogaujantis Vilniaus vicemeras E.Lementauskas.

Dominikos Respublikoje jis ne vienas. Kompaniją kolegai palaiko Vilniaus savivaldybės tarybos narys liberalas demokratas A.Butkevičius.

Kad šis politikas irgi išvykęs, nežinojo net tarybos sekretorius Paulius Paulionis. „E.Lementauskas pasiėmė dvi savaites atostogų. Negaliu pasakyti, kur tiksliai jis išvyko. Sakė, kad į šiltus kraštus. Apie A.Butkevičių nieko nežinau. Potvarkio, kad jis atostogautų, nėra“, – sakė P.Paulionis ir paragino kreiptis į savivaldybės administracijos Užsienio ryšių skyrių.

Skris į tarptautinį forumą

Užsienio ryšių skyriaus atstovė „Vilniaus dienai“ teigė, kad A.Butkevičius tikrai nėra išvykęs į komandiruotę. „Jis atostogauja“, – paaiškino. Kur, atstovė negalėjo pasakyti.

Tačiau atkreipė dėmesį, kad į Dominikos Respubliką politikas vyks balandžio 1–6 d. Tuo metu šalies sostinėje Santo Dominge vyks tarptautinė konferencija narkotikų ir narkomanijos klausimais. A.Butkevičius pasišovė joje dalyvauti kaip sostinės savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos pirmininkas.

Užsimojo bendradarbiauti

Perklaustas, ar iš tiesų A.Butkevičius atostogauja, P.Paulionis mažumėlę sutriko. „Pastarosiomis dienomis paties A.Butkevičiaus nemačiau, tačiau visai neseniai pro langą pastebėjau jo automobilį, – detektyvą išnarplioti bandė tarybos sekretorius. – Tiesa, norėdamas kur nors išvykti A.Butkevičius neturi imti atostogų. Svarbiausia, kad jis nepraleistų tarybos posėdžių.“

Išsiaiškinti, kur prapuolė A.Butkevičius, padėjo E.Lementauskas. Pagaliau pavykus jam prisiskambinti, sostinės vicemeras neslėpė: kolega su juo ilsisi Dominikos Respublikoje. „Tai nėra komandiruotė, už tai savivaldybė nemoka. Aukodami savo atostogas mes netgi atstovausime Vilniaus interesams“, – suskubo pasigirti vicemeras. Jis teigė šiandien Dominikoje pasirašysiantis Vilniaus ir Santo Domingo ketinimo bendradarbiauti protokolą.

Stengiasi dėl turistų?

„Vyrai gal ir norėjo kelionę traktuoti kaip komandiruotę, bet aš jiems liepiau nejuokauti. Už atostogas jie susimokės ne iš mokesčių mokėtojų, o iš savo kišenės. Nebent paaiškėtų, kad jie atostogaudami ten nuveikė ką nors ypač svarbaus Vilniaus labui“, – kalbėjo sostinės meras Juozas Imbrasas.

Tą patį „Vilniaus dienai“ patvirtino ir Užsienio ryšių skyriaus vedėjas Žilvinas Abaravičius. Jo manymu, nors Santo Domingo pavadinimas kai kam gali skambėti egzotiškai, Vilniui praverstų bendradarbiauti su šia sostine.

„Abejoti dėl protokolo reikalingumo nereikėtų vien todėl, kad kasmet auga lietuvių turistų srautai į Dominiką. Be to, lietuviai ten pradėjo investuoti į nekilnojamąjį turtą, turizmo infrastruktūrą“, – aiškino Ž.Abaravičius.

Protokolo pasirašymo proga Santo Dominge atidaryta Zenono Nekrošiaus fotografijų paroda, pristatanti Vilnių kaip 2009 metų Europos kultūros sostinę. Dominikos Respublikos sostinėje galima pamatyti ir Lietuvos šiuolaikinės tekstilės ekspoziciją. „Kiek teko girdėti, renginiai susilaukė pakankamai dėmesio“, – tikino Ž.Abaravičius.

E.Lementauskas ir A.Butkevičius iš Dominikos į Vilnių parskristi turėtų kitos savaitės pradžioje.

„Vilniaus dienoje“ taip pat skaitykite:

Aukcionuose – valstybės žemė;

Piloto nebaugina ir nepavykę skrydžiai;

Cirko meška priminė, kad yra miško žvėris.