“Yra duotas pavedimas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT) išsiaiškinti, kur jis šiuo metu yra ir kur buvo išvykęs. Kol kas neturime jokių žinių”, - DELFI penktadienį sakė Vilniaus apygardos prokuratūros atstovas spaudai Aleksandras Juozapaitis.

Prokurorams ėmus tirti Trakų valdžios veiksmus, merui ir jo pavaduotojui skirtas pasižadėjimas neišvykti, jie nušalinti nuo pareigų. Savivaldybės administracijos direktorius suimtas. Tačiau pats V.Petkevičius ketvirtadienį LTV „Panoramai“ teigė esą galintis išvykti neatsiklausęs trijų dienų laikotarpiui.

“Jokių išlygų taikant kardomąją pasižadėjimo neišvykti priemonę nėra. Jis (V.Petkevičius – DELFI) turėjo kreiptis į prokurorą, kad gautų leidimą išvykti iš Trakų rajono. Tokio leidimo V.Petkevičius nesikreipė ir jokio leidimo nėra duota. Jis savavališkai nusižengė pasižadėjimui neišvykti. Prokuroras tokiu atveju gali prašyti sugriežtinti kardomąją priemonę – pavyzdžiui, prašyti sulaikyti”, - sakė Vilniaus apuygardos prokuratūros atstovas A.Juozapaitis.

LNK „Žinios“ ketvirtadienį pranešė, jog kyšininkavimu įtariamas ir dėl to nuo pareigų nušalintas Trakų rajono meras spruko į užsienį. Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) LTV „Panoramai“ patvirtino žinanti, kad meras išvykęs į užsienį ir galinti su juo susisiekti. Tuo tarpu pats nušalintasis miesto vadovas V.Petkevičius „Panoramai“ ketvirtadienį teigė iš Lietuvos neišvykęs, ketvirtadienį vakare (apie 20.30 val.) buvęs Palangoje.

LTV Naujienų tarnybos žurnalistai ketvirtadienį vakare jam prisiskambino į Palangą, rinkdami šio miesto kodą.

Korupcijos Trakų savivaldybėje bylą tiriantys prokurorai, kur visą ketvirtadienio dieną buvo išvažiavęs meras, LNK „Žinioms“ sakė nežiną.

Bylą tiriantis prokuroras sako laukiantis, kol meras grįš pats. „Jei negrįš, tai tada kitas klausimas - galima svarstyti dėl paieškos skelbimo. Jei sugrįš, tada bus sprendžiamas klausimas dėl kardomosios priemonės pakeitimo“, - teigė prokuroras Linas Kuprusevičius.

Įtariamasis Vytautas Petkevičius - ne vienintelis meras, sprukęs į užsienį, kai jo veikla susidomėjo STT. Tai darė ir buvęs Vilniaus meras Artūras Zuokas, kai prokurorai atliko kratas, tirdami vadinamąją „Rubicono“ bylą.