Pasak TS Trakų skyriaus pirmininko Gedimino Romaškos, laikinai teismo nušalinti nuo pareigų rajono meras socialliberalas Vytautas Petkevičius ir mero pavaduotojas liberalcentristas Saulius Raščiauskas turėtų nedelsiant atsistatydinti iš šių pareigų dėl jiems pareikštų įtarimų padarius nusikalstamą veiklą.

Teismo nušalintam nuo pareigų rajono savivaldybės administracijos direktoriui Leonardui Karnilai derėtų nedelsiant atsistatydinti iš šių pareigų, kaip pažeidusiam Valstybės tarnautojų etikos taisykles.

"Šie politikai turi vadovautis ne vien juridinės, bet ir politinės atsakomybės principais, įtvirtintais Politikų etikos kodekse", - teigiama skyriaus pareiškime.

Konservatorių teigimu, mero pavaduotojas Henrikas Jankovskis, laikinai einantis mero pareigas, turi skubiai sušaukti neeilinį rajono tarybos posėdį, kuriame būtina apsvarstyti ir įvertinti susidariusią padėtį, išsirinkti naują šios ar kitos koalicijos pagrindu suformuotą tarybos vadovybę ir paskirti rajono savivaldybės administracijos vadovą.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Trakų rajono meras V. Petkevičius ir vicemeras, savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininkas S. Raščiauskas trims mėnesiams nušalinti nuo pareigų. Jiems taip pat skirta kardomoji priemonė - rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

STT Vilniaus valdybos pareigūnai, tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, atliko kratas Trakų rajono savivaldybės mero, vicemero ir savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininko, taip pat anksčiau sulaikyto administracijos direktoriaus L. Karnilos darbo ir gyvenamosiose vietose.

Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi Trakų rajono savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų.