„Darbo grupė neveikia, tai ir aš joje neveikiu, - pirmadienį DELFI sakė europarlamentaras V.Landsbergis. - Iki šiol negavome atsakymų iš įvairių įstaigų, į kurias kreipėmės, todėl susispendavau, kol jų nėra. Man sunku pasakyti, ar yra atsakymai, ar aš vienas juos gavau. Bet gavau atsakymus, kuriais negaliu naudotis“.

V. Landsbergį tenkina ne visi atsakymai į jo klausimus. Ši informacija yra konfidenciali, taigi negali būti viešai skelbiama ir aptarinėjama.

„Man tai neatrodo perspektyvu, ypač kai ne visi nariai visada gali dalyvauti“, - kalbėjo konservatorius.

Jis pats darbo grupės posėdyje nedalyvavo kartą, tačiau paprašė susitikimo neatidėti. Tačiau tariantis dėl kito posėdžio dienos dalis narių nuolat pareiškia vienu ar kitu metu negalėsiantys būti.

Ne itin sklandžiai vykstantis tyrimas V. Landsbergiui atrodo „pakibęs dalykas“: „Mano nuomone, nemažai komisijos narių skeptiškai nusiteikę atėjo pasižiūrėti vienas į kitą. Abejodami, ar bus galima ką nors padaryti, ar reikia tokio tyrimo iš viso“.

Tuo tarpu V. Ališauskas aiškino nematantis „jokio reikalo užbėgti už akių prokuratūrai“. Pernai Generalinė prokuratūra teismo sprendimu atnaujino V. Pociūno žūties tyrimą.

Paklaustas, kaip pats vertina darbo grupės darbo perspektyvas, jos pirmininkas siūlė kreiptis į visuomeninį tyrimą inicijavusį premjerą Gediminą Kirkilą.

„Manau, kad V. Pociūno žūties klausimas visada turės būti atviras, nepaisant to, kiek surinksime įrodymų, nes tai buvo aukštas pareigūnas, kuris žuvo eidamas pareigas, - kalbėjo V. Ališauskas. – Ir reikia aiškiai pasakyti: neturėtų būti metamas joks šešėlis jo geram vardui. V. Pociūnas neturėtų kelti politinių aistrų“.

Į konkrečius V. Landsbergio klausimus pateikti Valstybės saugumo departamento atsakymai, nors ir „neatskleidė nieko sukrečiančio ar sensacingo“, V. Ališauskui asmeniškai esą suteikė papildomos informacijos.

Premjero sudarytos darbo grupės veikla aktyvesnė buvo tik pačioje pradžioje, kai įvyko pora posėdžių.

Tačiau dar nepradėjus susitikimų dalyvauti darbo grupės veikloje atsisakė Generalinės prokuratūros atstovai, saugumo vadovas. Mat buvo suabejota, ar toks tyrimas nedubliuos teisėsaugininkų darbo.

Vėliau, piktindamasis dėl darbo grupės neveiklumo, iš jos pasitraukė atsargos generolas Jonas Kronkaitis. Surengti darbo grupės posėdžio vis nepavyksta dėl didelio jos narių užimtumo.

Gardine dirbęs V. Pociūnas žuvo 2006-ųjų rugpjūtį tarnybinės komandiruotės Breste metu, iškritęs per langą. Prokuratūra nustatė, kad tai buvo nelaimingas atsitikimas ir ikiteisminį tyrimą nutraukė, tačiau teismas įpareigojo jį atnaujinti.