„Tęsdami ikiteisminį tyrimą dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi Trakų rajono savivaldybės administracijoje, pasitelkę į pagalbą Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „ARAS“ ir Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Vidaus reikalų ministerijos Kinologijos valdybos specialistus, STT pareigūnai atliko kratas Trakų rajono savivaldybės mero V.P., vicemero ir savivaldybės Antikorupcijos komisijos pirmininko S.R., taip pat anksčiau sulaikyto administracijos direktoriaus L.K. darbo ir gyvenamosiose vietose.

Įtariama, kad Trakų rajono savivaldybės vadovai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi Trakų rajono savivaldybės administracijai organizuojant ir vykdant viešuosius pirkimus bei priėmė kyšius iš viešųjų pirkimų konkursus laimėjusių uždarųjų akcinių bendrovių vadovų”, - teigiama STT pranešime.

STT pareigūnai Trakų rajono savivaldybės administracijos direktorių L.Karnilą sulaikė vasario 13 dieną po to, kai jis iš vienos bendrovės, siekiančios įsigyti Trakų rajono savivaldybei priklausantį poilsio kompleksą, atstovo pareikalavo 200 tūkst. litų kyšio ir priėmė sutartos sumos dalį – 10 tūkst. litų.

Jam pareikštas įtarimas pagal LR BK 225 str. 2 d. Teismas leido įtariamąjį laikyti suimtą iki vasario 23 d.

Ar sulaikyti Trakų rajono meras ir vicemeras, STT nekomentuoja.