Iš Liberalų sąjūdžio pasitraukęs Jonas Kvederavičius teigė nenorįs viešai kalbėti apie tokio apsisprendimo motyvus.

„Jeigu palieku, vadinasi, kažkas negero yra“, – užsiminė buvęs liberalas. Vyriškis teigė skilus liberalcentristams iš politinės veiklos ketinęs pasitraukti, tačiau prieš rinkimus į savivaldybių tarybas vėl atsidūrė Liberalų sąjūdžio kandidatų sąrašuose prišnekintas J.Katino.

Vis dėlto sausį vykusiame skyriaus visuotiniame susirinkime J.Kvederavičius ryžosi galutinai nutraukti ryšius su šia partija. Kartu su juo pareiškė iš skyriaus išeinantys dar trys nariai.

„Bet yra ir daugiau besiruošiančiųjų trauktis“, – tikino J.Kvederavičius.

Kolūkių neužmiršo

J.Kvederavičiaus teigimu, išėjimo priežastis – skyriaus veikla.

„Sovietinę kolūkinę sistemą jau reikia užmiršti, žmonės turi girdėti ir matyti konkrečius dalykus. Skyriui trūksta konkretumo, o, kaip liaudies išmintis kalba, žuvis genda nuo galvos. Teisybė, kad pirmininkas linkęs pamiršti savo pažadus“, – akmenuką į J.Katino daržą mestelėjo J.Kvederavičius.

Kone prieš mėnesį prašymą išstoti iš skyriaus narių įteikęs Sigitas Janušis tikino, kad tokį jo apsisprendimą nulėmė tik asmeniniai motyvai. Vis dėlto vyriškis užsiminė, kad jo netenkina dabartinė politinė situacija.

„Ne tik Liberalų sąjūdžio, bet ir visų partijų pastebimas slinkimas pasroviui, o pakilimas jaučiamas tik prieš rinkimus. Noriu pabūti apolitišku žmogumi“, – kalbėjo buvęs liberalas.

Dar viena skyrių palikusi narė Vida Pagareckienė pripažino nepatyrusi šiltų santykių, nors ir dalyvavusi jo veikloje.

Nusibodo „zylioti“

Skyriaus pirmininkas J.Katinas neigia, kad Liberalų sąjūdis rajone byra. Anot jo, susiklosčiusi situacija tėra pasekmė Seimo nario konservatoriaus Antano Matulo agitacijos.

„Išėjusiųjų apsisprendimo negalima niekinti, bet mačiau stiprų viliojimą. Liberalų sąjūdis ir Tėvynės sąjunga yra gretutinės partijos, todėl mes ir nepykstame, kad mūsų nariai perėjo pas konservatorius, bet šitaip agituoti žmones nėra gražu. Kad jie išėjo, smarkiai padirbėjo A.Matulas, juo labiau kad J.Kvederavičius – jo padėjėjas“, – pabrėžė J.Katinas.

Jį nustebino pasitraukusiųjų kalbos apie nuo galvos pūvančią žuvį.

„Jei pirmininkas neįtiko, galėjo savo nuomonę pareikšti. Juk, be jo, dar dirba keturi pavaduotojai, paskirti regioniniu principu. Be to, į pirmininko vietą buvo pasiūlytos dvi kandidatūros, ne vieno J.Katino“, – aiškino skyriaus vadovas.

Šiuo metu Liberalų sąjūdžio Panevėžio rajono skyriuje – 71 narys.

Seimo narys A.Matulas patvirtino, kad liberalus palikęs J.Kvederavičius yra jo visuomeninis patarėjas, tačiau siūlė priežasčių, kodėl žmonės išėjo iš Liberalų sąjūdžio skyriaus, ieškoti ne kažkieno agitacinėse kalbose, o pačios partijos veikloje. „Matyt, žmonėms nusibodo zylioti po partijas su pavadinimus keičiančiais liberalais. O jei nežinai, kaip tapti populiariu, žinoma, kad reikia kritikuoti Seimo narį. Aš jokios agitacijos nedariau ir į tokius reikalus visai nesikišu“, – pabrėžė A.Matulas.