Patikslintas Vilniaus miesto savivaldybės 2008 metų
perkopė milijardo ribą ir siekia 1 mlrd. 015 mln. Lt (su investicine programa ir Europos Sąjungos (ES) lėšomis – apie 1,5 mlrd. litų).

Projekto priėmimo išvakarėse nuspręsra papildomai 14 mln. litų skirti mokykloms, 6 mln. litų – daugiabučių renovavimui, 5 mln. litų – kiemų ir gatvių tvarkymui, apie 2 mln.litų – sporto aikštelių atnaujinimui.

Už 1,5 mln. litų sostinės valdžia ketina mieste įsteigti municipalinės policijos padalinį.

Vilniaus miesto biudžetas buvo patvirtintas frakcijų „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos lenkų, socialdemokratų bei vieno Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovo Vidmanto Martikonio balsais. Už biudžetą balsavo ir „tvarkiečius“ palikęs Gintaras Kazakas – iš viso 27 tarybos nariai.

Biudžetui nepritarė Tėvynės sąjungos bei Liberalų ir centro sąjungos frakcijos. Susilaikė abu Rusų sąjungos atstovai bei Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Dainius Pūras.

Dar du Liberalų sąjūdžio frakcijos atstovai – Arūnas Štaras ir Algirdas Gricius – balsavime nedalyvavo. „Opozicija buvo stipriai pasiruošusi, tačiau balsavimas parodė, kad pozicija stipresnė“, - po balsavimo DELFI komentavo partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas.

Jis pareiškė viltį, kad trečiadienį taryboje susikūrusi nauja „Nepriklausoma“ frakcija netrukus prisijungs prie valdančiosios daugumos.

„Biudžetas, be abejo, neturėjo tapti pagrindu keisti valdančiąją koaliciją, tačiau taryboje susidarė tokia padėtis, kai valdantieji neturi daugumos ir gyvuoja dėka opozicija save vadinančių Liberalų sąjūdžio atstovų. Pažiūrėsime, kiek ilgai tokia situacija tęsis“, - DELFI teigė buvęs sostinės meras Artūras Zuokas.

Patvirtinus miesto biudžetą liberalcentristai ir konservatoriai paliko tarybos posėdžių salę, taip mėgindami sugriauti balsų kvorumą. Tačiau savo vietose liko visa Liberalų sąjūdžio frakcija, todėl posėdis tęsėsi.