„Informuoju Jus, kad Vilniaus miesto teritorijoje, romų tabore, šiuo metu toliau vyksta nelegalios statybos - namas statomas šalia namo pažymėto nr. 7 (adresas Rodūnios kelias 21-5) ir kitas namas statomas šalia namo, pažymėto nr. 42 (Dariaus ir Girėno g. 185 – 1). Griežtai reikalauju, kad nedelsiant būtų sprendžiamas klausimas dėl nelegalių statybų sustabdymo ir šių statybų padarinių likvidavimo“, - rašte Vilniaus merui Juozui Imbrasui ir apskrities viršininko administracijos viršininkui Alfonsui Macaičiui rašo A. Butkevičius.

Sostinės savivaldybės Narkotikų kontrolės komisijos pirmininkas A. Butkevičius pastaruoju metu nuolat užsipuola tabore gyvenančius romus.

DELFI jis yra pripažinęs, kad jam labiau rūpi ne statybų tabore teisėtumas, o čia vykdoma nusikalstama veikla – narkotikų platinimas: „Man visai nerūpėtų jų statybų teisėtumas ar vandens ir elektros naudojimo ypatumai, užsimerkčiau pieš jų gyvenimo būdą ir netgi sugebėčiau būti jų draugu, jeigu tik romai neplatintų narkotikų“.

Tarybos narys jau ne pirmą kartą rašo apskrities viršininkui, tačiau pastarąjį šie raštai ne visada pasiekia, nors savivaldybės pastatas glaudžiasi su apskrities administracijos patalpomis.

Praėjusią savaitę „Vilniaus diena“ pranešė, kad pats A. Macaitis dėl to labai neišgyvena: „Siūlau pačiam A.Butkevičiui pasiimti traktoriuką ir nugriauti. Ką, jis nesupranta, kad šitų žmonių į gatvę išmesti negaliu ir neturiu teisės? Tegul jis neužsiima propaganda, o galvoja, kaip išspręsti tų žmonių problemą. Kai jis suteiks romams socialinį būstą ar dar ką nors, tada juos ir galėsime iškelti iš namų“.