Seimo kanceliarijos darbuotojai taip pat nesuprato žurnalistų nuostabos, kad ši komercinė prekyba vyksta ne tik Seimo rūmuose, bet ir ypatingoje jų vietoje – Jono Pauliaus II auloje.

Su Seimo kanceliarija derinta nebuvo

Seimo kancleris Gintautas Vilkelis DELFI antradienį tikino, kad ši prekyba Seimo rūmuose su Seimo kanceliarija derinta nebuvo.

Regą nemokamai neva tikrinančią bendrovę į Seimo rūmus pasikvietė ir įsileido viena iš Seimo darbuotojų profsąjungų – paslaugų darbuotojų profsąjunga.

„Man tikrai neaišku, kodėl tokioje vietoje ši akcija organizuota, šiaip tokius dalykus reikėjo derinti. Tačiau čia klausimas ne mūsų institucijai, o profsąjungai, kuri tai organizavo ir ji galbūt yra sudariusi kažkokią sutartį. Tikrai aiškinsimės“, - teigė G. Vilkelis.

Su Seimo kanceliarija bendrovė „Akivaizda“, anot kanclerio, jokios sutarties pasirašiusi nebuvo.

Paklaustas, kaip bendrovė galėjo disponuoti Seimo rūmų patalpomis, G. Vilkelis svarstė, jog profsąjungos atstovų užsakymu tiesiog galėjo būti išrašyti leidimai bendrovės darbuotojams.

„Manau, kad antrą kartą taip nebus“, - sakė G.Vilkelis.

Patikslinus, jog tokia akcija Seimo rūmuose, anot „Akivaizdos“ vadovės vyksta jau antrus metus, G. Vilkelis nustebo ir teigė nieko apie tai nežinojęs.

Profsąjungos vadovas: rūpinamės darbuotojų sveikata

Minėtą akciją-prekybą organizavusios Seimo paslaugų darbuotojų profsąjungos vadovas Valentinas Mačiulis DELFI aiškino, jog žurnalistai rašo netiesą, nes Seimo rūmuose esą buvo tik nemokamai tikrinama darbuotojų rega, o jokia prekyba rėmeliais neva nevyko. Akinių rėmeliai buvo tik „pritaikomi“ pageidaujantiems, o juos užsakius – atsiskaitymas vyktų tik po mėnesio, todėl vadinti šių veiksmų „prekyba“, anot V.Mačiulio, nevalia.

„Mes ketvirti metai iš eilės darome tai – rūpinamės darbuotojų sveikata, tikriname nemokamai ne tik regėjimą, bet ir kraujospūdį, cholesterolio kiekį kraujyje“, - teigė V. Mačiulis.

Paklaustas, kokiu būdu pasirenkamos tokias nemokamas paslaugas teikiančios bendrovės, V. Mačiulis teigė, jog kai kuriais atvejais pasisiūlo pačios bendrovės, kai kuriais atvejais – vykdoma bendrovių apklausa.

„Ir nuo erkių skiepijome, vykdėme bendrovių apklausą“, - sakė V. Mačiulis.

Tačiau čia pat profsąjungos vadovas pripažino, jog dėl regos patikrinimo jokių įmonių apklausos vykdyta nebuvo.

Kodėl ir pagal kokius kriterijus buvo pasirinkta būtent bendrovė „Akivaizda“, V. Mačiulis nepaaiškino.

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas antradienio vakarą teigė kol kas nieko nežinąs apie šį įvykį ir teigė pasiaiškinsiąs.