Vėliau Baltijos šalių jaunuolius priims prezidentas Valdas Adamkus bei užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, o po viešnagės Vilniuje NATO autobusas užsuks į Kauną.

Siekiant atkreipti tarptautinės visuomenės dėmesį į Baltijos šalių pastangas tapti pilnateisėmis NATO narėmis, šį sekmadienį iš Talino į Prahą išvyko NATO autobusas su trijų Baltijos šalių jaunimo atstovais, pakeliui sustosiantis Tartu, Rygoje, Vilniuje ir Kaune.

Į lapkričio 22 dieną Prahoje vyksiantį NATO viršūnių susitikimą autobusu išvyko 15 jaunuolių, kurie pagrindinėse miestų aikštėse organizuoja įvairius renginius, taip paremdami Baltijos šalių lūkesčius gauti pakvietimą prisijungti prie Aljanso. Šiuo autobusu vyksta 4 Lietuvos atstovai.

Šios akcijos šūkis - "Kitas sustojimas - NATO". Joje taip pat kviečiami dalyvauti gyventojai, pareigūnai bei diplomatai, kurie galės palikti savo pirštų antspaudus ant specialaus nešiojamo plakato, taip paremdami NATO plėtrą.

Panaši akcija bus surengta ir Čekijos sostinėje, o vėliau Baltijos šalių jaunimo atstovai dalyvaus Prahoje paraleliai su NATO viršūnių susitikimu vyksiančiame Prahos Atlanto studentų susitikime.

Šiame jaunimo susitikime dalyvaus apie 180 atstovų iš 35 valstybių, kurie diskutuos apie NATO ateities viziją. Dalyvius pasveikins JAV, Čekijos, Gruzijos, Latvijos, Rumunijos prezidentai, NATO generalinis sekretorius.

Lapkričio 22 dieną Prahoje vyksiančiame NATO viršūnių susitikime Baltijos šalys tikisi gauti pakvietimą tapti NATO nare.