„Į frakciją kreipęsi rinkėjai nurodė, jog sklypuose, esančiuose Paribio g. 21 b, 21c, 21d ir 23b, Vilniuje, greta jau stovinčių penkių kotedžų neteisėtai statomi keturi nauji kotedžai“, - praneša liberalai.

Patikrinę savivaldybėje išduotų statybos leidimų registrą, jie sako įsitikinę, kad trijuose sklypuose vykdomoms statyboms neišduoti jokie leidimai. Vieno kotedžo statybai leidimas pasirašytas vasario 1 d., jis dar neatsiimtas, nors darbai vyksta ne viena savaitė.

„Dėl šio, deja, Vilniui ir Lietuvai įprasto nelegalios statybos atvejo nedarytume viešo pareiškimo, jei jame nekyšotų UAB „Euro-construct“ ausys. Tos pačios bendrovės, kuri priklauso Vilniaus miesto tarybos nariui Viliui Navickui ir kurioje teisininku dirba kitas tarybos narys Vidas Urbonavičius. Prie Paribio gatvės pastatytame stende UAB „Euro-construct“ skelbiasi parduodanti kotedžus, tai pačiai bendrovei priklauso dauguma žemės sklypų, kuriuose neteisėtai statomi nauji kotedžai“, - teigia LRLS frakcijos seniūnas Arūnas Štaras.

Laukia leidimų

Bendrovės „Euro-construct“ vadovas V. Navickas DELFI tikino, kad statybos Paribio g. vyksta tik tose sklypuose, kuriuose yra gauti leidimai. Kitur statybininkai, paruošę statybvietes, laukia nurodymų pradėti darbus. „Tačiau leidimų išdavimas savivaldybėje mums specialiai vilkinamas“, - įsitikinęs V. Navickas.

Kitas TS frakcijos narys teisininkas V. Urbonavičius sakė jau išėjęs iš darbo šioje statybų kompanijoje.

Savo ruožtu liberalai teigia, kad galimai neteisėtas statybas pradėjo tirti Vilniaus apskrities teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros departamento specialistai: „Tikimės, kad ši institucija sugebės sustabdyti Žvėryno kalvose savivaliaujančius statybininkus“.

Praėjusią savaitę LRLS kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) bei paprašė išaiškinti, ar V. Navickas ir V. Urbonavičius nesupainiojo viešų ir privačių interesų, kai taryboje buvo priimtas jų bendrovei palankus sprendimas dėl sklypo detaliojo plano kitoje Žvėryno vietoje.

Abu konservatoriai tąsyk DELFI tikino priimant sprendimą tarybos posėdyje nedalyvavę.

DELFI primena, kad VTEK anksčiau yra nustačiusi interesų konfliktą LRLS frakcijos seniūno A. Štaro veiksmuose, kai šis nenusišalino taryboje svarstant su statybų bendrove „Eika“ susijusį klausimą.