Tradiciniais tapusių „Gėjų pupulių - lesbiečių braškyčių“ rinkimų rengėjus papiktino, kad R. Šalaševičiūtė „kreipėsi net į policijos generalinį komisarą dėl kažkieno
lankstinukų prie darželio“.

Į tuometį generalinį komisarą Vytautą Grigaravičių R. Šalaševičiūtė kreipėsi dėl Vilniuje, Justiniškių mikrorajone, prie vaikų darželio rastų gėjų klubo reklaminių lankstinukų. V. Grigaravičiaus prašyta pagal kompetenciją įvertinti situaciją ir pradėti tyrimą.

Po kurio laiko gautame atsakyme nurodyta, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas nebus nesant nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių. Prie Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnybos veikianti ekspertų grupė tuomet konstatavo, kad lankstinukuose pateikiama informacija yra erotinio pobūdžio - čia rodoma lytinio akto imitacija.

R. Šalaševičiūtė kaltinama „mėgimu studijuoti „Kama Sutros“ paveiksliukus ant stiklinių“ – gegužę ji pradėjo tyrimą dėl prekybos centruose pardavinėjamų stiklinių , kurių sienelės puoštos knygoje „Kama Sutra“ pateikiamomis pozomis.

Kontrolierei taip pat priekaištaujama, kad ši kritikavo Lygių galimybių kontrolierę, pareiškusią įspėjimą Juodkrantės parodų namų kuratorei, uždraudusią viešai eksponuoti homoseksualių šeimų fotografijas. R. Šalaševičiūtei žeriami kaltinimai esant aktyvia visų homofobiškus įstatymus rengusių darbo grupių dalyve ir stūmėja.

R.Šalaševičiūtė: teginu vaikų teises

„Aš į viską žiūriu su ironija – esu giliai įsitikinusi, kad tikrai nei lesbiečių, nei gėjų interesų ir teisių nepažeidžiu. Tik pati nominacija įdomi – turiu patarėjus, kad pastudijuotų pornografiją darbo metu – man tam neužtenka laiko“, - DELFI sakė R. Šalaševičiūtė.

Ji aiškino dirbdama Seimo kontroliere gynusi žmogaus, o dabar ginanti vaikų teises. „Jeigu būčiau lygių galimybių kontrolierė, aš, be abejo, ginčiau gėjų ir lesbiečių teises. Tai ne politikos darymas, o pareigos, kurias vykdau. Bet kaip mes, teisių gynėjai, sakome – jeigu į mus atkreipiamas dėmesys, vadinasi, mes dirbame“, - homoseksualų kaltinimus atrėmė R. Šalaševičiūtė.

Kaip skelbiama homoseksualų internetinėje svetainėje, „Pupulių-braškyčių“ rinkimai yra puiki proga politikus, visuomenės veikėjus, verslininkus ir kitus asmenis sugėdinti ir priminti jų nuopelnus už nepagarbą žmonėms. Tapti „lesbiečių braškyte 2008“ dar pretenduoja Seimo narės Ramunė Visockytė, Etela Kapickienė, Rima Baškienė ir Vilija Aleknaitė-Abramikienė, Vilniaus 3-iojo policijos komisariato vadovė Liucija Borusevičienė, teologė Irena Eglė Laumenskaitė bei žurnalistė Audrė Kudabienė.

„Gėjų pupulio“ titulą gali gauti sostinės meras Juozas Imbrasas, teologas, psichiatras Gintautas Vaitoška, Mykolo Romerio universiteto docentas Ignas Vėgėlė, Demokratinės politikos instituto prezidentas Mantas Adomėnas, Seimo narys Virginijus Domarkas, Mykolo Romerio universiteto dėstytojas Kęstutis Darulis, kunigas Edmundas Naujokaitis, Seimo narys Vytautas Čepas.