Vilniaus gatvių apšvietimo elektros tinklų bendrovės direktorius Juozas Bartkevičius sako, kad žibintai sostinėje užgęsta dėl įvariausių priežasčių.

„Neaišku, kodėl būna trumpasis jungimas, tad maitinimo punktuose perdega saugikliai ir į vieną ar kitą pusę kilometras, pavyzdžiui, Laisvės pr., lieka neapšviestas“, – aiškino jis.

Neretai kabelius nutraukia ir kasinėjimus atliekantys statybininkai. „Galite įsivaizduoti – Vilniuje yra 1340 kilometrų elektros linijų, tad jas visas sužiūrėti be galo sunku“, – kalbėjo J. Bartkevičius.

Anot jo, gatvių priežiūrą palengvintų moderni technika, kokia jau seniai sumontuota didžiosiose Europos sostinėse, bet kol kas „lieka tik laukti“.

„Savivaldybėje parengta studija, paruoštas ir projektas, lieka tik skelbti konkursą ir laukti investuotojų, nes tokių pinigų savivaldybė skirti negali“, – teigė J. Bartkevičius.

Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Eismo priežiūros tarnybos viršininkas Vytautas Černevičius komentuoja, kad visiškai neapšviestos gatvės kelia daug nerimo. Ypač žiemą.