„Tikrai nesiųsime tokios valdininkų
, kokia vyko pernai. Tačiau dalyvauti tokiame renginyje būtina, nes čia susitinka viso pasaulio miestai, stambiausios nekilnojamojo turto bendrovės ir investuotojai. Kiekvienam miestui tai yra puiki proga atkreipti į save dėmesį“, - DELFI teigė sostinės savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Be jo paties, anot G. Palucko, į Kanus šiemet ruošiasi vykti meras Juozas Imbrasas ir po vieną žmogų iš Užsienio ryšių skyriaus, Finansų ir turto bei Miesto plėtros departamentų. „Tačiau gali būti, kad prisidės dar kas nors iš tarybos narių“, - neatmetė administracijos direktorius.

Opozicinės „Tėvynės sąjungos“ frakcijos narys Vidas Urbonavičius DELFI teigė gavęs iš savivaldybės Užsienio ryšių skyriaus delegacijos sąrašą, kuriame – 14 pavardžių.

Į sąrašą įtraukti įvairių sričių savivaldybės specialistai bei du tarybos nariai – Olegas Gluchovas ir Michal Mackevič.

„Galima tik įsivaizduoti, kokios parodos metu Kanuose bus viešbučių kainos ir kiek vilniečiams kainuos tokios delegacijos kelionė. Tuo tarpu sąraše gausu asmenų, kurie tikrai neturi lemiamos įtakos miesto ekonomikai“, - sakė V. Urbonavičius.

MIPIM laikoma viena svarbiausių Europos nekilnojamojo turto parodų. Čia susitinka viso pasaulio miestai ir stambiausios nekilnojamojo turto bendrovės bei investuotojai. 2007 m. parodoje dalyvavo 25 tūkst. lankytojų iš 74 pasaulio šalių.

Pernai MIPIM dalyvavo iš viso penki Lietuvos miestai: Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Panevėžys ir Elektrėnai. Miestų savivaldybės stengėsi pritraukti lėšų žinių ekonomikos, turizmo, kultūros ir sporto, susisiekimo infrastruktūros objektams.

Be to, buvo pristatomos galimybės investuoti į verslo ir prekybos centrus, pramonės, logistikos ir infrastruktūros objektus, mokyklų renovavimo projektus.

Teigiama, kad būtent MIPIM parodoje buvusiam sostinės merui Artūrui Zuokui pavyko įkalbėti Pasaulio prekybos centrų (WTC) asociacijos vadovus naują biurų pastatą pastatyti Vilniuje.