Penktadienį į teismo posėdį, kuriame keturios D.Budrevičienės kaimynės liudijo, neva ši susirgusi ne dėl atleidus iš darbo patirto streso, o dėl netinkamo gyvenimo būdo, pati ieškovė neatvyko. Tądien moteris, lydima sutuoktinio Algirdo Budrevičiaus, lankėsi Panevėžyje pas ausų gydytoją.

Namo grįžusią D.Budrevičienę ištiko priepuolis. Spazmų varstoma ligonė nebegalėjo net paeiti.

Artimųjų iškviesta greitosios medicinos pagalba moterį skubiai išvežė į Panevėžio ligoninę. Ji gydoma Gastroenterologijos skyriuje. A.Budrevičius negalėjo pasakyti, kokia konkreti liga užpuolė žmoną. Anot jo, medikai pripažino nervinio pobūdžio sutrikimą, jo priežastis galėjo būti stresas.

Šeštadienį ligonės temperatūra buvo šoktelėjusi iki 39 laipsnių.

Draugės virto priešėmis

Antradienį D.Budrevičienė jautėsi jau geriau. Ligoninėje jai lašinamos lašinės, ribojamas maistas.

Krekenavietės dukra neabejoja, kad mamos ligos paūmėjimui turėjo įtakos žinia, kad teisme prieš ją sutiko liudyti artimiausios kaimynės. „Be abejo, mama dėl to labai išgyveno. O jai taip sergant jaudintis iš viso negalima“, – kalbėjo J.Kundrotienė.

Ieškovės dukra pati stebėjo teismo posėdį ir klausėsi, kaip tame pačiame daugiabutyje gyvenančios kaimynės kalbėjo jos mamą – tvirtino neva ši mėgdavusi išgerti, malšinti triukšmo Budrevičių bute atvažiuodavusi netgi policija.

„Mamai nepasakojau, ką kalbėjo kaimynės. Nenorėjau jos jaudinti. Ji netgi neįtarė, kad aš važiuosiu į teismo posėdį“, – „Sekundei“ pasakojo Jurgita.

Budrevičiai teigė nežinoję, kurios kaimynės į teismą pakviestos kaip Krekenavos agrofirmos liudininkės – šaukime tebuvo paminėta, kad jų bus keturios.

A.Budrevičius neslėpė nuostabos, kad kelias dešimtys metų šalia išgyvenusios moterys ryžosi liudyti prieš jo žmoną. Vyriškis tikino, kad jų šeima su kaimynėmis niekada nekonfliktuodavusi, draugiškai sugyvenusi, netgi kartu švęsdavo gimtadienius.

„Dar vasarą, kai dukra gulėjo ligoninėje, užjautė, klausinėjo apie jos sveikatą. O teisme tokias nesąmones šnekėjo. Suprantu, kad mūsų bute galėjo girdėtis triukšmas. Juk augo keturios dukros, trys anūkai. Bet išskirtinių konfliktų nėra buvę ir policija pas mus nevažiuodavusi. Jau trys teismai dėl „vokelių“ buvo – kodėl jos tada nėjo liudyti, kad Dalia blogai elgiasi“, – stebėjosi A.Budrevičius.

Su advokatu bendrauja telefonu

Kaimynių liudijimus, esą D.Budrevičienė susirgusi dėl netinkamo gyvenimo būdo, vyras vadina nesąmone. Kad žmona negalėjo girtauti, sutuoktinio teigimu, įrodo jau tai, kad ji aštuoniolika metų išdirbusi vaikų darželyje auklėtoja. Pasak jo, moteris neprasigėrė ir aštuonerius metus pradirbusi bare Krekenavoje.

Šiuo metu D.Budrevičienė nebepanaši į tą energingą moterį, prieš porą metų susitikime su Viktoru Uspaskichu viešai prabilusią apie atlyginimus „vokeliuose“ jo kontroliuojamoje Krekenavos agrofirmoje. Moteris ištvėrė penkias operacijas, kurį laiką buvo ištikta komos, sulyso 30 kilogramų. Medikai pripažino, kad aktyvioji žmogaus teisių šauklė neteko 80 proc. darbingumo.

„Vokelių“ skandalo herojė tikisi už patirtą žalą iš Krekenavos agrofirmos prisiteisti pusę milijono litų.

Šiuo metu D.Budrevičienę teismuose gina advokatas Andrius Marapolskas. Jis pakeitė ieškovės interesams anksčiau atstovavusį dabartinį Seimo narį Kęstutį Čilinską.

A.Budrevičius pripažino, kad su naujuoju advokatu, jo žmonai atstovavusiu jau dviejuose teismo posėdžiuose, moteris dar nebuvo susitikusi – teisininkas su ieškove kol kas bendrauja tik telefonu.